Lumír Vitha

Zprávy (o intelektuálním stavu) TV Prima

26. 03. 2012 10:18:26
Včera jsem - letos už podruhé - zahlédl večerní zprávy TV Prima. Jakási vypreparovaná napudrovaná blondýna tam zcela vážně hlásila, že autobusák Smetana byl odsouzen k trestu 100 dní odnětí svobody za malování tykadel na plakáty politických stran...

Ponechme teď stranou intelekt zmíněného autobusáka, dokumentovaný pověstným výrokem: "Hlavně na ty prostitutky jsem pyšnej", a soustřeďme se na samu zprávu.

Není totiž pravda, že by pan Smetana "dostal 100 dní za malování tykadýlek". Pan Smetana dostal 100 hodin veřejně prospěšných prací za poškozování plakátů politických stran zejména za přimalování hanlivých nápisů a tykadel.

Až když tento trest odmítl vykonat, aniž by se proti němu odvolal, čili aniž by využil opravného prostředku, trest se překlopil na 100 dní v base, zcela v souladu se zákonem.

To však ve zprávě nezaznělo.

Že pokleslá média v honbě za sledovaností fandí autobusákovi, mi nevadí. Vadí mi, že vědomě lžou, a že jim to zase projde.

A že se za to vůbec nestydí. Ani za šíření naprostých hovadin, jak to předvedla stejná televize dne 6. ledna letošního roku.

Jakási vehementní slečna mimo obraz tenkrát zcelá vážně tvrdila, že pravoslavní na rozdíl od křesťanů slaví Vánoce až 6. ledna, ale že pro ně, tedy pro pravoslavné, jsou - opět na rozdíl od křesťanů - jsou nejvýznamnějším svátkem Velikonoce.

2x jsem letos viděl zprávy TV Prima. Vždycky tam lhali. Jednou možná z blbosti a nevědomosti, a jednou docela vědomě.

Prima je prolhaná televize. A spousta prolhanců to kvituje s povděkem, jak dokáže následná diskuze. Protože, ač hlásají opak, ve skutečnosti je pravda nezajímá. Pravda o životě na kanapi lahváčem v ruce totiž bolí.

Autor: Lumír Vitha | karma: 19.64 | přečteno: 1301 ×
Poslední články autora