Nebuďte patetický, Libore Čermáku!

Před chvilkou zveřejnil multiaktivní pan Libor Čermák svůj text o údajně zničeném ŘOPíku na Znojemsku studentem umělecké školy. Jeho text je tak patetický, že si pod ním raději vypnul diskuzi.

Snad aby ho v jeho spravedlivém rozhořčení nikdo nerušil.

Pane Čermáku, potažmo všichni nahněvaní na studenta, který seřízl část betonové stěny bunkru čistým hladkým řezem, chci Vám (potažmo vám) říci pár věcí.

Bydlím v podhůří Orlických hor a pohraniční opevnění je pro mne každodenní realitou. Cestou do práce míjím několik objektů, od těch nejmenších, až po dělostřeleckou tvrz, která jediná z těchto objektů je opečovávána nadšenci z Muzea dělostřeleckého opevnění.

To Vám (potažmo vám všem) nevadí, že ostatní objekty chátrají? Resp. chátraly by, kdyby nebyly postaveny tak, aby odolaly zubům daleko agresivnějším, než je zub času. Jsou z nich vytrhané kovové střelecké věže a další kovové součásti (nejen Němci, ale i Čechy, kteří je odvezli do Kovošrotu), jsou rozstřílené, zdevastované.

To Vám (potažmo vám všem) nevadí, že jejich smutným osudem je bez užitku spočívat v krajině, překážet a skrývat kolemjdoucí, kteří si potřebují ulevit? To Vám (potažmo vám všem) nevadí, že jediným způsobem, kterým uniknou zaplnění lidskými výkaly, je zahrnutí zeminou nebo zasypání sutí či jiným skládkovým materiálem? Udělal jste Vy osobně něco pro to, aby se zlepšila situace byť jen jednoho ŘOPíku?

Ne?

Tak proč Vám (potažmo vám všem) tak strašně vadí, že jeden z těchto objektů byl vyčištěn, jeho okolí upraveno a čistým řezem je ukázáno, jak ohromě silná, odolná a kvalitně provedená stavba to byla?

Váš patetismus, pane Čermáku, potažmo i vás ostatních, budu sdílet až v okamžiku, kdy uvidím, jak se pohraničí třpytí nablýskanými objekty československého opevnění, pečlivě udržovanými vlastenci, kterým srdce hoří naši vlast. Do té doby budu fandit studentovi, který diamantovým lanem odřízl část zdi, aby ukázal její strukturu. Protože on dokázal pro udržení památky této unikátní opevňovací linie kolem čs. hranic víc, než Vy svým fňukáním za celý život.

Na rozdíl od Vás si diskuzi nevypínám. Možná to bude tím, že netoužím být zvolen do zastupitelstva Prahy 22, ani žádného jiného.

Autor: Lumír Vitha | neděle 7.5.2017 20:18 | karma článku: 24,69 | přečteno: 1028x