Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problémem není, že není práce, ale že nejsou lidi, schopní kvalifikovaně pracovat. A je jich čím dále méně.

0 0
možnosti

V centrálně plánované ekonomice na jedné straně spoustu lidí se zaměstnáním, na druhé straně tzv. příživnictví, netržní systém, nesvoboda a další podobné věci, které nám dnes připadají jako z jiného vesmíru... je to jako byste se ptal proč koloběžka nedělá emise, narozdíl od aut (nic proti koloběžkám ;-))

1 0
možnosti

Velmi zajímavé téma. -  Především je úplně špatně říkat:  "za komunistů" ... Protože - za komunistů ... je pořád ...!  Také je špatně, vše hodit do jedné kategorie - PRÁCE. Před "sametem" byly dvě kategorie: tam, kam se chodilo do práce, to byly MELOUCHY. Tam, kam se chodilo na "státní", to bylo zaměstnání. Z toho vznikla definice - "..pro samou práci nemohu najít zaměstnání"... Šlechta byli zedníci a údržbáři. Takový údržbář si vzal trubku přes rameno, prošel se pod oknem soudruha vedoucího - aby ho viděl - a šel si hajnout, protože se potřeboval dospat z opice ... Na melouchu se pracovalo poctivě. Fungovalo to. Byl to takový malý kapitalismus. Dělalo se ponejvíce pro různé soudruhy - funkcionáře. To bylo "panstvo". Dnes si hraje na kapitalistu a pána každý zbohatlík, který si nakradl ... Lidi by uměli tu - slušnou tržní ekonomiku, ale lidi, kteří se dostali do vysoké politiky, tomu dali úplně jiný směr a jinou hodnotu. Je nutno zabránit tomu, aby se do politiky dostávali zlatokopové s vysvědčením veksláka. A ty samé - stávající - odstranit.

3 1
možnosti

"Práce je všude dost, to jen zaměstnání se hledá blbě. Chcete práci? Vezměte si metlu a zameťte. třeba si před vlastním prahem. Jen s platem to bude horší, pokud Vám nebude stačit hřejivý pocit s dobře vykonané práce;-)

0 1
možnosti

To máte tak, když se flákáte můžete více za žebračenku "zaměstnat" každého. Mnohdy to dopadlo, že maká jeden za všechny a všichni ostatní na něho dohlíží. Ten kdo nejvíce dohlíží je v praxi socialistický kapitalista bojující proti kapitalismu a ten co nejvíce maká škodí socialismu kráčejícímu postupnými kroky ke komunismu a za hlásající pravdu a svobodu se dostane téměř vždy do vězení, což mnohdy nemusí přežít. Pokud máte dostatečnou sebedůvěru, tak pokládejte ruzumnější otázky.

1 0
možnosti

Práce není pro člověka přirozená činnost. !!

1 4
možnosti

Vzhledem k tomu, že bez ohledu na úroveň článku vznikla diskuse, připojím svou zkušenost. Nejsem schopná dlouhodobě sehnat paní na úklid. Např: odepíšu na inzerát "vezmu COKOLI za 60/na hodinu". Nabídnu 100, ten člověk prostě nepřijde. Nebo někdo rovnou napíše "pěkně bez daní na ruku".

Ne, nemám pocit, že ti lidé chtějí pracovat.

4 2
možnosti

Dobrý vtip, ten článek.

0 2
možnosti
Foto

Můj pes <Ami> posilame Vám dvě karmy a srdečné HAF.

1 3
možnosti

Chudáci pejsci. Vy dva jste se sešli.

1 1
možnosti

Přednesu jen svoji zkušenost: přišla holka do kanceláře, s tím, že už dlouho nemá práci a jak je tedy ráda, že ji má. Přišla celkem dvakrát a pak zavolala, že už nepřijde. Klasická skladová administrativa, základ 18 + každé čtvrtletí odměna 50% platu + stravenky. Necítila se naplněná a doceněná, přitom nic neuměla ani jazyk. Známá si nechává hlídat dítě od dlouhodobě nezaměsntané za peníze (na černo),když se jí ptala,jestli jí nenabídnou práci nebo jí nepošlou zametat, povídala ať se nebojí že to má ošéfované. Skladnice po pár dnech řekla, že bude raději doma (základ 15). Takže práce samozřejmě není všude dost, ale z mé zkušenosti vím, že loajální pracant se hledá strašně těžko a lidi obecně nemají zájem učit se a makat na sobě.Já pracuji od svých 18 a měla jsem práci vždy, i během rodičovské.A žila jsem v regionu s vysokou nezaměstnaností, byla jsem bez praxe, posléze jsem měla malé dítě. Ale vždy to nějak šlo.

10 1
možnosti
Foto

R25o71m22a74n 83K65o35z16e64l

7. 12. 2012 10:22

No jo, znám lidi, co by brali cokoli...a také jsem se setkal s paní, která říkala, že by nedělala ve fabrice za 9500 čistého (místo jí tam do budoucna nabízeli), že radši bude sedět doma. (protože její manžel vydělává dost).

5 2
možnosti
Foto

Je to proto, že náš pracovní trh už není chráněn. Například v našem městě byly zrušeny všechny větší výrobní podniky a lidé zde pracují, pokud vůbec pracují, už jen ve službách - v obchodech, na úřadech apod. Řeči o tom, že se nepracovalo nebo že někde trpěli flákače či opilce jsou ubohé, i tenkrát existovala možnost okamžitého zrušení pracovního poměru pro hrubé porušení pracovní kázně. Je však pravdou, že vyhodit někoho okamžitě na dlažbu možné nebylo, předcházelo tomu jednání na úseku ROH apod. Mohu posuzovat, měla jsem více různorodých zaměstnání jak tenkrát, tak i v současnosti.

3 6
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.