Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Fialo, dopouštíte se stejné chyby jako Zeman, srovnáváte-li poměrné hlasování do Parlamentu s většinovým hlasováním při volbě prezidenta. Kdyby se do Sněmovny volilo většinově, tak by vítězná strana měla rovněž kolem tří miliónů hlasů jako prezident. Ve druhém kole se totiž vybírá už pouze ze dvou kandidátů, proto vítěz musí mít vždy víc jak 50% voličských hlasů při většinovém hlasování.

4 0
možnosti

Máte pravdu pane, souhlasím. Jenom říkám, že Zeman dostal téměř tři miliony hlasů a naše vládní trojkoruna je nedostala ani dohromady. Navíc Zeman, ač občas zalže zatím důsledně plní to, co slíbil zatímco trojkoruna ze svých slibů udělala toaletní papír. Vláda měla úžasných 118 hlasů a dnes se spoléhá na hlasy zlodějů, korupčníků a přeběhlíků a Krystýny Kočí, aby dala dohromady aspoň 100. No a podpora lidí k dnešnímu dni nevěřím tomu, že by se dal dohromady milion voličů pro všecchny tři strany dohromady. Lidí jako autor tohoto článku je opravdu velmi málo a ani se nedivím.

2 0
možnosti
Foto

Pane Kesle, není důležité řídit se pouze ústavou, ale i ústavními zvyklostmi a logikou. K čemu je téhle republice jmenování premiéra, který nedostane důvěru parlamentu, k čemu bude rozpočtové provizórium z toho vyplývající atd. atp. Ústava je napsaná tak, aby v případě nutnosti mohl prezident zasáhnout a pokusit se zvrátit situaci, která není dobrá pro parlamentní demokracii. Předpokládá se, že na prezidentském postu sedí muž uvážlivý  a moudrý, a ne prskající pomstychtivý a zlomyslný dědek, kterému je vše jedno včetně téhle republiky. Divím se jen, že mu národ ještě za tyhle jeho avantýry tleská.

2 2
možnosti

M14i94l31a16n 33K78e27s60l

30. 6. 2013 22:02

Prezident slibuje,že se bude řídit ústavou.Když se jí řídí je zle.Proč ti, co nyní protestují si nepročetli ústavu před tím než odhlasovali přímou volbu prezidenta.Času měli na to měli dost.Ústava platí cca 20let a nikdo neprotestoval.Když se konečně našel jeden,který ji četl a teď ji plně využívá, tak se to mnohým nelíbí.Co dělal těch dvacet let na příklad  křikloun Kalousek?Na změnu ústavy musí být ústavní většina v parlamentu,schválit ji senát a dokonce i prezident.To by se tak stihlo v druhém funkčním období Zemana.Vzhledem k tomu jaké zákony plodí,tak ta nová ústava by byla horší než ta stávající.Jo jo páni poslanci,sedíte v parlamentě jak berani,někteří tam nestoudně chrápete a potom se divíte.

5 1
možnosti

Prezident ovšem může, ale nemusí využít všechny své ústavní pravomoci.Zeman je bohužel využívá na maximum bez ohledu na výsledek.

1 4
možnosti

budte v klidu, to by si museli zmenu ustavy odhlasovat TOPka ODS a LIDEM a ty na to maji malo hlasu .. protoze z dnesni diskuse vyplynulo, ze CSSD, ani KSCM  nemaji zajem na zmenach v ustave...  byl by to jen a jen ucelovy krok, ze se zrovna neco nehodi nebo nelibi Kalouskovi...

8 0
možnosti

ČSSD už stihla mít zájem o předčasné volby, potom o druhý pokus o sestavení vlády... Dneska říkají něco a zítra to bude všechno jinak.

Omezit pravomoci prezidenta je v zájmu všech.

3 9
možnosti

to je karma jako hrom ,Zeman si  kope hrob ,R^

5 7
možnosti

M14i25l49o36š 91F54i54a43l52a

30. 6. 2013 20:11

Teda pane já nevím. Volba prezidenta byla bez diskuse ta nejdemokratičtější volba, kterou jsem v tomto státu zažil za 55 let, co jsem na světě. Zemana jsem nevolil ale respektuji, že dostal téměř tři miliony hlasů, což je víc, než celá naše vládní trojkoruna dohromady. Navíc spousta šašků té koalice ani nebyla zvolena ale dostala se tam odstoupením jiných, zakroužkovaných. Další odešli za ubohý úplatek do hajzlu, jenom proto aby dali možnost odsouzeným korupčníkům schválit vládě vyšší daně a stamiliardový tunel pro církve. V trojkoalici je strana, kterou nikdo nevolil, nemá ani dost poslanců pro založení poslaneckého klubu ale přes to vydírá vládu svými nesmysly. Našeho premiéra přes den úkoluje jeho ministr financí a přes něj bůhví kdo vlastně a v noci ho úkoluje jeho sekretářka, kterou na slovo poslouchají i špičky vojenské kontrarozvědky. Tomuhle říkáte parlamentní demokracie a máte radost, že ji tady máme? No to máte na morálku asi jiný vkus než já.

12 4
možnosti

Volba prezidenta byla stejně demokratická jako jakákoliv jiná volba po roce 1989. V čem Vám připadla jiná? Co třeba volby do Senátu?

2 0
možnosti

No prosím, mnohými vysmívaný ožrala a buran z Vysočiny sliboval že vypoklonkuje vládu Nečase ze Strakovky, vládu, kde milenka premiéra, tohoto času ve vazbě, nechala protizákonně sledovat vojenským zpravodajstvím ženu tohoto premiéra, vládu, kde Nečas úkoloval svou milenku, aby sledovala kmotra Rittiga, vládu, která handluje s poslaneckými mandáty jako na tureckém tržišti, kde část těch handlířů už je taky ve vazbě a možná k nim přibudou další, vládu, která nejrychleji zadlužuje naši ekonomiku a má jedny z nejhorších výsledků ve svém okolí, pokles -2,4, kdy ostatní ekonomiky mírně rostou, vládu, kvůli které se nám směje německý tisk a nazývá nás banánovou republiku, tak přesto se najdou lidé, kteří tuto konkrétní vládu brání.8-o

10 2
možnosti

Probůh, šetřte se, dámo...

Vy jste se právě probudila? Co byla opoziční smlouva jiného, než handl? A byl to výmysl Zemana.

Co je Rusnokova vláda "odborníků" jiného, než trafiky pro kamarády?

Co je velvyslanecký post pro Livii Klausovou a Remka než trafika za věrné služby?

Co byl schodek 101 miliarda v roce 2005? Nebo 180 mld v roce 2003? Oboji za vlády ČSSD v období růstu?

7 11
možnosti

Proboha, co to všichni tlacháte? Vy jste byli u jednání, která Zeman vedl na Hradě před jmenováním Rusnoka? 

Vám nevadí, co naše politická reprezentace předvádí od posledních voleb? Jak je jimi znásilňována Ústava, jak zneužívají volební systém a jak jej przní? Že je volební zákon v nesouladu s Ústavou neboť ve volbách získávají hlasy strany ale mandát je na osobu?

Toto by měli poslanci odstranit ale jim to vyhovuje. Tady nelze volit, protože u poslanců neexistuje žádná odpovědnost po získání mandátu vůči voliči, který se tím pádem stává spíše hazardním hráčem než odpovědným voličem.

Zemanovi není třeba nic vyčítat, on tuto vládní krizi nevyvolal, snažil se ji řešit z parlamentními stranami a zřejmě dospěl k názoru, že bude lepší udělat to, co udělal.

Páni poslanci teď mají v podstatě dvě možnosti: rozpustit se a přijít o korýtka a nebo potvrdit vládu a doklepat to do řádných voleb s tím, že v tomto čase přesvědčí voliče aby je zase volili.

16 2
možnosti

S tím volebním systémem máte pravdu. Ale to není problém této koalice, to je problém obecný. Asi před 5 lety jsem o tom napsal blog do LN. Přepsal jsem ho sem, tam už není.

Moc nadšení nevyvolal...

0 0
možnosti

Rději ať se dohodnou na přečasných volbách, To je jediná rozumná 120 co mohou složit.

5 2
možnosti

A co se vyřeší předčasnými volbami?

2 6
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.