Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přečetl jsem si Váš názor na věc, a řekl jsem si, že možná máte v něčem pravdu. Víte co mi ale jde hrubě proti srsti? Vaše urážení lidí, kteří nemají ekonomické vzdělání, vysmívání se jim do čecháčku atd. Vám by nevadilo, kdyby si z Vás dělal legraci a urážel Vás například automechanik, protože si neumíte třeba vyměnit doma v garáži spojku...? Trochu pokory a úcty vůči ostatním by to chtělo, pane autore...Rv

0 0
možnosti

ČNB chce spotřebitele motivovat k nákupu, aby zabránila zaplavení trhu poptávkou .... Člověče, že vy jste rozstříhal nějaký článek o nabídce a poptávce, a pak ty útržky tahal z klobouku a lepil k sobě? Takové kraviny by nevymyslel ani zkouřený učitel z VUMLu.

2 0
možnosti
Foto

Evidentně jste makroekonomický specialista.

0 2
možnosti

P81e41t12r 76K62h78o67l

12. 11. 2013 22:34

Dosti stupidní článek, který mi přijde stejný jako reakce p. Macháčka na dané téma. Přijde mi to jak opsané z příruček ekonomie. Ale reálný život a situace občanů je poněkud jiná, jim je ekonomická teorie k ničemu. Vklady občanů v bankách nejsou až takovou hrozbou jak tu píšete. V současné době je něco přes tři billiony ve vkladech  v bankách, ale z toho jen něco přes 1,5 billionu jsou vklady domácností, jejich podíl meziročně dokonce klesl. Z dlouhodobých vkladů domácností je drtivá většina ve stavebním spoření. Většina domácností není schopná ušetřit 10% z příjmů. Z těch 1,5 billionu je 1 billion na běžných účtech, které většinou lidé používají na běžné výdaje. Pokud by lidé ušetřili a pozdrželi poptávku o 5% což si myslím, že je maximum tak se jedná o 50mld korun. Tomu  říkáte hrozba ? Myslím, že větší hrozba je zvyšování devizových rezerv tisknutím peněz nevyvážených stavem a dynamikou ekonomiky. Tyto  nashromážděné devizové rezervy poté ČNB bude stejně muset časem rozpouštět. Sice pozvolně, ale otázka je jestli natištěné peníze při rozpouštění bude centrální banka stahovat sz trhu a likvidovat, protože nebyly ničím kryté. A to asi nebude. Důsledek bude ten, že se nakonec zvýší objem inflačních peněz v ekonomice. A kdo to zaplatí ? Samozřejmě lidé a firmy.

2 0
možnosti

"Spotřebitelé čekají, kam ceny ještě klesnou, a odkládají spotřebu. "   Bože to je ale kravina. Vymyslí to nějakej pošuk z ČNB a pak to ke kdo opakuje. Tak za prvé. Spotřebitelé nejsou spekulanti. A za druhé. Ceny klesaly u energií, telekomunikačních služeb a dále nemovitostí.  Když si chcete zavolat, tak počkáte třeba příštího kvartálu jestli se to náhodou nezlevní? Bude levnější elektřina, tak si časem zapojíte ledničku?   Dále ceny klesají u nemovitostí. Tam jsou ty důvody velmi prosté. Trh je přesycen.     Jinými slovy. Intervence národní banky je z tohoto pohledu, ale i ze všech jiných, absolutně k ničemu. Co za tím je se bohužel nikdy nedozvíme.  Je docela zajímavé že ČNB neustále hovoří o předvídatelnosti. Kdyby tomu tak bylo, spekulanti by se přetrhli.

4 0
možnosti
Foto

No.... moc se vám to nepovedlo. O pohybu trhů toho moc evidentně nevíte.

0 3
možnosti

Díky za příspěvek. R^

0 0
možnosti
Foto

Peníze se hromadí v bankách, tak fofrem natiskneme další peníze a koupíme za ně eura. Geniální.

1 0
možnosti

A jak byste je tedy z těch bank vyhnal Vy? Jistě máte nějakou metodu, když se Vám tahle nelíbí.

0 0
možnosti
Foto

Kdyby šlo dát karem víc, tak je s radostí namačkám; takhle aspoň jedna.

Díky za světu, je to blaho pro mé oči číst konečně něco rozumného a pravdivého v tom ohromném balastu nářků a kvílení všech místních "odborníků". 

R^

1 4
možnosti

Neorientuji se moc v ekonomice ani politice, ale musím autorovi dát za pravdu. I kdyby se z každého z nás přes noc stal milionář a stát byl bez dluhů, bez korupce atd., stejně bude atmosféra zamořena fňukáním, remcáním a protesty všech proti všemu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS