Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Může Bůh stvořit tak těžký kámen, který sám neunese?  

No jelikož nejhmotnější "kameny" jsou černý díry a jelikož se ve vesmíru vše pohybuje. Tak lze s černými děrami jde hýbat poměrně snadno stačí něco dost hmotného, aby to ovlivnilo trajektorii. Jiná věc je unést ten "kámen", neboť je třeba ho nést  tedy být s černou dírou fyzicky v kontaktu Tedy bůh by musel být hmotný a tedy by byl vcucnut do černé díry.

Takže překvapivě, není problém hmotnost kamene ale pojem nést.

0 0
možnosti

Může autor vysvětlit, jakým myšlenkovým pochodem došel k tomu, že fotony by se musely pohybovat rychlostí 600000km, aby se setkaly v čase T+4?! Proč? Vždyť k místu setkání překonávají jen poloviční vzdálenost cesty ze Slunce na Zemi. Proto čas poloviční oproti času potřebnému k doletu foronu na Zem (T+8)

1 1
možnosti

Autor to může vysvětlit snadno. Jestliže se jeden foton pohybuje směrem k Zemi rychlostí 300 000 km za sekundu (každou sekundu je Zemi blíž o 300 000 km), a po stejné trajektorii (po stejné přímce) se proti němu pohybuje foton směrem od Země rychlostí 300 000 km za sekundu (každou sekundu je o 300 000 km dál od Země), potom by vzájemná rychlost obou fotonů měla být 600 000 km za sekundu (každou sekundu by měly být o 600 000 km k sobě blíž). Ale nejsou, protože nejvyšší možná rychlost je rychlost světla. Takže se vzhledem k sobě pohybují (k sobě přibližují) také "jen" rychlostí 300 000 km za sekundu. Už je jí to jasné?

0 0
možnosti

Bůh, pokud je to stvořitel vesmíru - a to je otázka - není z tohoto světa, a proto na něj lidská logika neplatí. Chtělo by se odpovědět - ano, může i nemůže. Ale hlavně proč by měl být takový, jak si ho lidé představují?

Bytost ve stylu supermana? Tahle představa snad pochází z judaismu a křesťani to "vylepšili" troj-osobou a hlavně koncentrací pozornosti na Boha coby Bytosti. Ale už nějak z logiky věci je vidět, že je to absurdní představa - musela by to být bytost nekonečná, nekonečně hravá a také s nekonečným smyslem pro humor - jinak by těžko stvořilo něco, jako je člověk- myslící "opičku". Když si představíme kvantovou mechaniku s jejími složitostmi, která je lidskou logikou už prakticky neprůhledná, stejně neprůhledná je energie, kterou považujeme metaforicky za stvořitele-Boha.

0 0
možnosti
Foto

Existenci těch fotonů lze prokázat ... na rozdíl od bohů

1 0
možnosti

Ale jo, i existence bohu je zcela zrejma. Pise se o nich v knizkach, takze minimalne jako literarni postavu zcela jiste existuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.