Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zaměstnavatel je nucen pracovat pro stát v roli kápa, tzn. za zaměstnance spočítat a odvádět státu. Nucené práce jsou v našem právním řádu zakázané. Divím se, že stát někdo nežaloval za úhradu takto vyhazovaných peněz.

Co je špatného na švarcsystému?

29. 12. 2015 11:18:47

Proč se odvody zaměstnanců nesníží na úroveň podnikatelů za současného odbourání pracovně-právní ochrany? Daně se ale vždy sjednocují směrem nahoru. Nikoliv represe, ale pružný pracovní trhu generuj hospodářský růst.

http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=489305

0 0
možnosti
Foto

Super nápad. A dostanou zaměstnanci také výdajový paušál? Kolik to bude? 80, 60 nebo 40%? Budou si moct zaměstnanci také určit, že budou platit minimální zdravotní či sociální pojištění? Budou si zaměstnanci také moct odepsat výdaje na cestu do práce a z práce? Co si odepsat amortizaci vlastního vozidla? Když se zaměstnanec dohodne se zaměstnavatelem a poskytne mu svou práci bez faktury za hotové, bude si to také moct nechat?

1 3
možnosti

Zaměstnanci mají nějaké náklady v souvislosti s prací? Odkdy si mohou podnikatelé určit, kolik budou platit sociální a zdravotní? Mohou si určit zálohy, ale jen první rok a pokud mají nízké, musí rozdíl doplatit. Na cestu do práce a z práce si zaměstnanci mohou odečíst paušál už dnes. A práce bez faktury? Na to si odpovězte sám, pane demagogu.

2 0
možnosti

Daně jsou zlo. Když už se musí něco danit, tak spotřeba, ne příjmy. A vůbec nejzrůdnější je ta takzvaná daň z nabytí nemovitosti. A co se týče placení daní zaměstnancem a ne zaměstnavatelem, řekla bych, že neplatit daně si troufnou spíš ti druzí.

7 0
možnosti

V Australii si zamestnanec dane plati sam. Respektive zamestnavatel mu z kazde vyplaty odvadi zalohu a zamestnanec na konci danoveho obdobi vyplni danove prohlaseni. $300 dolaru si automaticky muze odepsat, pokud ma vic a je schopen dolozit, ze naklady byly spojene s vykonem jeho zamestnani, tak si muze odepsat vic. Seznam, jake naklady je mozne odepsat a jake ne, poskytuje danovy urad. Napriklad vzdelavaci kurzy spojene se zamestnanim, naklady na cestu do druheho zamestani (pokud ho ma), naklady na PC a telefon pokud je to spojene s jeho praci, naklady na zakoupeni pracovnich odevu, prani pracovnich odevu... atd

2 0
možnosti

Dnes to všechno platí zaměstnavatel úplně stejně jako kdyby ty peníze dal zaměstnanci na pásce a ten pak odvedl tu superdaň, včetně sociálních a zdravotních superodvodů sám. Prostě dnes ty daně odvede zaměstnavatel a zaměstnanec je ušetřen toho stresu. Zaměstnanec to nevidí. Z komentářů je zřejmé, že se v tom ani moc neorientuje a tak si myslí, že to co platí zaměstnavatel jsou odvody zaměstnavatele. A má současně i pravdu. Ovšem, kdyby ten zaměstnanec na své výplatní pásce každý měsíc skutečně uviděl o co ho vlastně stát obírá, asi by to v klidu neustál a ten stát vlastně taky ne. No a vo tem to všecko je.

6 0
možnosti

Na vyplatni pasce to vsechno napsano je. Asi neumite cist nebo zadnou nedostavate. Je tam jak cela superhruba tak jednotlive odvody. Ano, pro nekterw to vypada komplikovane tak to ani nectou........

0 0
možnosti

Asi tak páté daňové přiznání bych doručil obalené kolem cihly zavřeným oknem.

2 0
možnosti

Vy jste se snad zbláznil, člověče ! ;-D Aby každý pak viděl, o kolik nás stát odrbe ?

13 0
možnosti

mně by ten důvod zajímal, proč by to nefungovalo?

0 0
možnosti
Foto

Ano, není nejmenší důvod proto, aby byl za placení daní zaměstnance odpovědný zaměstnavatel a měl s tím navíc výdaje. Jenže kdyby se to zavedlo, to by byl najednou propad ve výběru daní. By Babišovi nezbylo na dotace.

6 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,45
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.