Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý poznatek, pane Vitho. R^

Mne teda při tom výblitku pana ministra financí v prvé řadě zarazilo (spíš šokovalo), jak může znát tržby za prosinec 2015.;-O

Může znát maximálně obrat od měsíčních plátců DPH. Jenže ne každý je plátcem DPH. A pokud ano, ne každý je měsíčním plátcem DPH. A i kdyby nakrásně byli všichni měsíční plátci DPH, jak se pozná, co bylo placeno hotově, kartou, z účtu na účet, atd. atd.?

Dále je udivující, jak se může poznat obrat z EET za prosinec 2016. EET má totiž s účetnictvím pramálo společného. A i kdyby nakrásně mělo, jak se z EET pozná, že zákazník zaplatil např. zálohu? Nebo že někdo kartou či hotově zaplatil v prosinci fakturu, která byla vystavená v předešlých měsících?

2 0
možnosti

J14a75n 98R93á26ž

21. 1. 2017 18:01

Mně se líbilo prohlášení Sobotky, že nemůže pochopit, proč hospodský jeden zavře hospodu vedenou svým jménem a druhý den tu samou otevře pod jménem své manželky.

Zřejmě mu poradci neřekli, že je lepší zavřít hospodu, než riskovat, že finančák bude chtít zjišťovat, proč má hospoda najednou, po zavedení EET, podstatně větší EBT (zisk před zdaněním). Nový provozovatel začíná s čistým štítem, bez účetní historie, takže si FÚ může max utřít nos.

0 0
možnosti

Jaké peníze chcete vrátit?

0 0
možnosti
Foto

Tak mě hlavně šokovalo, že před zavedením EET úředníci ani nevěděli, kolik těch hospod vlastně je a počítali, že se zaregistruje tak asi 40tis., zaregistrovalo se jich více o 3tis., ale během chvilky je najednou jasné jaké měli tržby? Opravdu? Stejně jako bylo 6. ledna jasné, jak dopadl státní rozpočet, vážně? Tak teď jsem na rozpacích, jestli se státní správa najednou tak hrozně zrychlila a dokáže během chvilky dodat výsledky, nebo k tomu použili křišťálovou kouli a skutečné výsledky dopočítají tak někdy v červnu a to se říká kdoví jestli. A možná se o ně i zapomenou podělit.

11 0
možnosti
Foto

Státní správa se nezrychlila ani nepoužila křišťálovou kouli.;-)

Státní správa prostě LŽE!;-€

2 0
možnosti

Snad by si úředníci mohli dát práci a nepočítat jenom cifry na účtenkách, ale i položky. S nějakým výpočetním programem by to ani nemusel být problém.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli se na EET posílají i položky nebo jen celková účtovaná částka a "Dý Pí Eidž", jak říkáme my němčináři.

2 0
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, přemýšlím, jak to ti hospodští v minulosti dělali. Každá, jen trochu větší hospoda musela být plátcem DPH.

A jako plátce DPH musím hlásit jak přijatá, tak i uskutečněná plnění, tedy nákup a prodej.

Nemohu nárokovat vratku DPH, aniž bych měl uskutečněná plnění.

To jde skutečně jen výjimečně a dařilo se to mně. Fakturoval jsme plátci DPH do Anglie, tudíž jsem žádné uskutečněné DPH nevykazoval, ale přitom jsem měl řadu přijatých plnění. Telefon, auto, atd.

Když jsem to čtvrtletní hlášení poprvé odevzdal, tak na mě okamžitě skočil finančák.

2 0
možnosti

J92a65n 97R95á59ž

21. 1. 2017 18:10

Je vidět, že nemáte přehled, jak to v hospodách chodilo. Je přece nesmyslem vést příjmovou evidenci zboží koupené ve velkoobchodě cash bez faktury se slevou, které chci následně s třista a více procentní marží prodat, aniž bych to uvedl v příjmech. DPH v tom nehraje žádnou roli.

0 0
možnosti

Takže Vy jste měl a stále máte hospodu? To Vám to málo myslí. Zkušený hospodský s tou svou skončil a otevřel novou. Přece nebude riskovat zpětnou kontrolu a navíc může ječet, že Babiš likviduje podnikatele.

5 3
možnosti

Neměl jsem hospodu, ani nemám. Ale platím daně.

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že to máte "akosi zmetené" (pokus o slovenčinu).

Protože naprostá většina pump, alespoň co se obratu týče, patří nějakému řetězci, nějaké velké firmě, Dnes se hodně rozrůstá třeba MOL.

A ty pumpy mají nájemce, kteří prodávají PHM na účet toho velkého řetězce a sami provozuji prodejnu a občerstvení.

A odjakživa je na účtech takových pump vyznačeno, kdo co prodává. Takže je naprosto nemožné, aby nájemce účtoval PHM sám na sebe.

Jednak by tím okrádal řetězec a ten by ho za pár dní vyrazil a udal za zpronevěru a pak také by mu na EET naskakovalo příšerné saldo na DPH (uskutečněné plnění), které by neměl s čím vyrovnat (přijaté plnění).

5 0
možnosti

Pane Hermánku, podívejte se na tu účtenku. Já jich mám plnou peněženku. Na všech je "Benzina, a.s.", na všech je fik, a na skoro všech je nafta. Tam, kde není, jsem naftu nekupoval. Jen nějaký toust nebo arašídy.

Nehledě na to, že EET nerozlišuje jak tržba vznikla. Jestli je to za naftu nebo uchošťoury. Z hlediska EET je podstatná celková suma a sazba DPH, pokud je subjekt plátce.

Navíc model, kdy pumpy byly v nájmu, už dávno odvál čas. Dneska už to neplatí.

6 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,45
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.