Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Asi by bylo nejlepší zakázat zemědělství jako takové, stejně se na HDP Česka podílí sotva jedním procentem a na dosavadních polích nechat vyrůst děštný prales, jaký tam jistě kdysi býval. A potraviny dovážet? Lepší vtip dnes nemám! :-)

1 0
možnosti
IK

Vámi navrhovaná opatření by byla jistě účinná, ale nikdo nebude mít zájem je zavádět. Nekouká z nich žádný pořádný kšeft pro betonářskou lobby. Vždyť údolí Kocáby je tak skvělý přehradářský profil - hřích tam nepostavit přehradu! A projet koryto řečené říčky těžkou technikou je rychlé a dobře zaplacené a může se to vydávat za vodohospodářský zásah.

2 0
možnosti
JK

Celkově jsou v ČR srážky pořád stejné (http://portal.chmi.cz/historicka-data/pocasi/uzemni-srazky), takže problém je jen v tom jak je udržet v krajině. Co se změnilo proti minulosti, že je najednou sucho? Stačí se podívat na pole, co se pěstuje, přibývají betonové (asfaltové) plochy, zejména parkoviště, budují se kanalizace a k tomu čističky, regulují se toky, nejen protipovodňová opatření, prostě se všemožně snažíme aby voda rychle odtekla. Další přehrady nic neřeší jde o zlomek toho co umí zadržet správně kultivovaná krajina a navíc, jak tu vodu z přehrad dostat na pole, kde je potřeba.

Chce to okamžitě zatrhnout dotace na velkoprodukci a zvýhodnit nejmenší sedláky, Roztrhat velkodružstva a znevýhodnit megaagropodniky. Hlavně neregulovat, kde má téci voda, tam nesmí stát baráky.

5 0
možnosti
ZH

Smolík, velkoagrárník vám nedovolí sahat na jeho byznys. ;-D

0 0
možnosti
JR

J21a40n 62R85á73ž

20. 5. 2019 10:25

Poněkud zjednodušený výpočet, ale v principu máte s nutností řešit odvod vody vsakováním a ne ji odvádět trubkami do vybetonovaných potoků nebo čističek naprostou pravdu. Ovšem mýlíte se v jednom: Bez nových údolních přehrad, samozřejmě menších a na vhodných místech, se neobejdeme, neb četnost přívalových dešťů se bude zvětšovat a vodu z těchto srážek půda nedokáže vstřebat. Takže je nutné ji někde zadržet pro horší časy a přehrady jsou i důležitým preventivním protipovodňovým opatřením.

4 1
možnosti
LV

Otázkou je, kolik té vody musí půda nutně vstřebat. A z toho plyne další otázka - je opravdu nutné stavět další přehrady, nebo se zaměřit na opatření, která zvýší absorpční schopnost půdy?

Ono se také může potom stát, že půda zadrží dostatek vody pro potřebu krajiny, a naopak, že ani důmyslný systém přehrad nepomůže proti povodním - viz roky 1997, 1998, 2002 či 2012.

3 0
možnosti
MP

Na akždý problém existuje nějaké levné jednoduché NESPRÁVNÉ řešení,. Murphxy..

1 0
možnosti
LV

Moudrý postřeh. A pointa?

0 0
možnosti
JT

R^ na levném, jednoduchém a logickém řešení nikdo nevydělá. Proto se vymýšlí složité, drahé a nesmyslné. Je třeba dělat projekty a čerpat dotace. Ach jo

8 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,45
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.