Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejde o to, kdo bude volit Babiše, ale o to, kdo nebude volit kohokoli ;-) Možná to je pro někoho až na bednu, a přesto je to až užitečné připomenutí;-D

0 0
možnosti
AL

Konečně vidím, kdo mě mínusuje a vášnivě se pouští do oponentů.

Docela sympatický muž, co má rád pejsky.

Pěkný víkend přeji.

:)

1 1
možnosti
Foto

Kvůli Vám si i já musím vyměnit tlačítko s mínusem. ;-D

0 1
možnosti
Foto

Fakt by mě zajímal výsledek ankety, ve které by respondent - volič ANO odpověděl, zda-li by volil ANO bez Andreje Babiše. ANO nebo NE?

6 0
možnosti
Foto

A jak by dopadla po usnesení parlamentu, že Babišovu sekyru budou platit voliči a sympatizanti ANO ? ;-D

2 1
možnosti
MS

R^ Bohužel musím konstatovat, že i kdyby se na náměstí hypoteticky sešlo 100% odpůrců ( za předpokladu, že Babišovo voliči otočí) tak stejně nemůže nikdy dojít k zániku mandátu - tedy odvolání politika a to bez ohledu na politickou příslušnost!!!

Jediná možnost jak podat demisi podle článku 25 ústavy ČR je rozpuštění sněmovny. Ostatní důvody jsou nepodstatné. Dokonce ani zákon o jednacím řádu sněmovny nemůže odvolat poslance a senátora v disciplinárním řízení.

Takže suma sumárum. Současná ústava ČR, bez ohledu na pracovněprávní vztah zaměstnavatel - zaměstnanec, je výborně šitá na míru všem politikům a jediná možnost odvolání, nebo demise jsou tedy řádné volby, nebo rozpuštění sněmovny. Bohužel.

Řešení: Úprava článku 25 ústavy, jiné v současné době neexistuje. Teď je otázka, který skutečný politický zastánce demokratických hodnot by se pustil do změny ústavy ČR?

Na těch demonstracích po celé ČR by měla místo demise znít, že chceme změnu ústavy tak, aby měli politici stejné pracovní podmínky jako jiní státní zaměstnanci, nota bene když mají za sebe náhradníky v případě zániku mandátu.

2 0
možnosti
LV

Článek 25 se týká poslanců a senátorů. Funkci předsedy vlády upravují články 67 a dále. Ale jinak souhlasím, předseda vlády je odvolatelný pouze Sněmovnou a prezidentem, což v současné konstelaci nehrozí. Sněmovna je plná těch, kteří by si podruhé už ani neškrtli a prezident, kteroužto funkci vykonává Miloš Zeman, už slíbil, že AB bude vládnout třeba z lochu.

Pořád to ale není důvod na to náměstí nechodit. V této zemi žijeme i my, kterým se nelíbí trestně stíhaný premiér podporovaný komunisty a pohrdavé jednání člověka, který je v současnosti na postu prezidenta ČR. I my tady pracujeme, platíme daně. A nehodláme z nich podporovat soukromý byznys vrcholných politiků.

3 0
možnosti
PK

Utkvělá myšlenka, že Benešová zachrání AB před trestním stiháním postrádá logiku, pak každý další ministr na jejím křesle může učinit totéž pro svého lídra v jiné situaci. Takže raději zrušme pro sicher ministerstvo.

Demonstrace je naprosto v pořádku a nikdo Vás neodrazuje, ale tato motivace nesedí.;-D;-D;-D

3 0
možnosti
LV

Ano, každý další ministr může učinit pro svého lídra totéž. A proto je vcelku správné, že se najde dost lidí, kterým se, když se to stane, taková věc nelíbí a umějí to dát najevo.

Logiku těch obav jsem v textu vysvětlil. Už se totiž něco podobného stalo - na KÚ pro Středočeský kraj.

A co Vám sedí nebo nesedí to není moje starost.

Hezký den! :-)

3 0
možnosti
VB

Na jedné straně mluvíte o respektování voleb, na straně druhé chcete, aby vítěz voleb měl absolutní většinu. To najdete na Kubě, KLDR, možná v Rusku.

1 1
možnosti
LV

A z čeho usuzujete, že chci, aby vítěz voleb měl absolutní většinu?

1 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,45
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.