Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Viděla jsem posledních cca 20 minut, bylo to smutné...

0 0
možnosti
Foto

škoda, že karmu lze udělit pouze jednou.

3 0
možnosti
OU
SN

:-)........Pane autore, pohybuji se v zemědělství od svého dětství! Měli jsme velmi slušný statek, tři koně, každý rok hříbě. Oral jsem s pluhem za koňmi....ráno od 7. v poledne dvě hod. na nakrmení koní, pak až do tmy. Když se sklízely brambory,(jihlavský kraj, bramborů ráj), se pracovalo až do půlnoci aby byly prázdné vozy na ráno. Dřina neskutečná, ale jaksi jsme na to byli zvyklí!

Pak hospodaření v socialismu. Vývoj jde dopředu....podniky se zvětšují, vyvíjí se nová technika. V živočišné výrobě se pracuje na směny, jako v továrně. Podle mně pokrok, ohromný. Plochy se zvětšují, aby bylo dobré využití moderních strojů. Počet lidí v provozu klesá. JEště roky se oralo.....podmítka po sklizni hlavní plodiny, ne zimu hluboká orba. Dokonce se na pluhy montovaly i podrýváky, které také kdosi včera zmínil. Ty měly za úkol rozrušit tvrdou, podzolovanou půdu, aby se voda dostala do hlubších pater země.

NEbudu to prodlužovat....hospodařit několik roků s desetimilionovou ztrátou, tak to je krach! Zemědělství není charita, musí uživit lidi, kteří tam pracují a ještě musí zbýt prostředky na rozvoj.

Musíme se rozhodnout.......buĎ si náměstci a jim podobní, (i ten pohodlně rozvalený"sedlák" z Jaroměřic), dají hladovku a s nimi i lidé co za to nemohou, a zachráníme hraboše , ev. další zvěř, která samozřejmě nevyhyne.

Víme, že se tak nestane, vždytˇ přece máme superhyper markety, tak co bychom si dělali starosti. Sedlák přežil vždycky, musí přežít i chráněné hraboše! !!!!

1 0
možnosti
LV

"Plochy se zvětšují, aby bylo dobré využití moderních strojů". A to je ten kámen úrazu. Zvětšené plochy:

- otevírají krajinu větru

- ten vysouší půdu a odnáší ji pryč

- velké hony se nadměrně ohřívají, krajina nemá žádné celoroční zelené krytí, a pokud náhodou jednou za tři roky má, je to řepka, která se zazelená i na podzim...

- velké hony neposkytují ochranu přirozeným nepřátelům hrabošů, proto se musí trávit jedy vše živé, aby se reguloval jejich stav

- vítr odnáší vlhký vzduch z krajiny pryč, klima se stává sušším

- při absenci orby se snáze tvoří půdní škraloup, do kterého se srážková voda nevsákne, naopak kapilárami vzlíná spodní voda a slunce vítr ji vysuší.

atd, atd, ted nemám čas se rozepisovat, pročtěte si moje blogy Co se děje na poli.

10 0
možnosti
JM

Když on už málokdo je opravdový sedlák. Většinou je půda v pronájmu a ty molochy, kteří na té půdě hospodaří, nemají k přírodě žádný vztah - jen prachy a po nás potopa.

7 0
možnosti
Foto

I52v79a95n 46M41a85r76e65k

6. 9. 2019 7:18

Trošku jste mě p. Lumíre překvapil svým tvrzením o zdevastovaném Kyjovsku.

V jiném blogu se totiž tvrdí, že je to české Toskánsko. Tak do háje, kde je tedy pravda? 8-o8-o8-o

1 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,45
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.