Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bezletovou zónu by ovšem mohla vyhlásit Čína a bezletovost zajišťovat.

0 0
možnosti
Foto

OSN je k ničemu, debatní kroužek . kde mají vrazi právo veta.:-/Rv Jinak se Lumíre (snad nevadí) nemusíte za nic omlouvat, chápu to, a chápu i váš názor, jen mám prostě jiný. :-)

1 0
možnosti
Foto

Jinak petice už je veřejně dostupná - Petice.com (nejnovější) - i díky třeba panu J. Dvořákovi, který přispěl finančně na její šířeníR^R^R^, a byla také odeslána i na MO - ministerstvo obrany. Třeba si ji někdo přečte:-)

0 0
možnosti
JP

Tak tohle je čistokrevný defétismus, na který by, obávám se, Ukrajina nikdy nepřistoupila, dokud by nebyla totálně zničena. A ze strany Západu by to byla nechutná proradnost.

2 0
možnosti
LS

Tudy cesta určitě nevede.

Putin musí být odstraněn. Je úplně jedno jakým způsobem.

4 0
možnosti
LV

Putin musí být odstaven od reálné moci. Ale je třeba mít na zřeteli, že ať chceme nebo ne, stojí za ním nějakých 100 milionu Rusů. Jeho fyzická likvidace nic neřeší.

A i kdyby si nakrásně Rusko oddechlo, začnou okamžitě boje o moc, které mohou přerůst v občanskou válku. A ta přinese absolutní ztrátu kontroly nad ruským jaderným arzenálem.

2 0
možnosti

Ono by taky bylo dost problematické, jak odlišit nasazení národní armády od armády NATO, když v podstatě každý český či polský voják je současně voják NATO.

0 0
možnosti
LV

To by se dalo poznat podle autority, která ty vojáky vyslala, to asi problém není. Buď budou bojovat pod velením a vlajkou NATO, nebo pod velením a vlajkou svého státu.

1 0
možnosti
TB

Myslím si, že Čína je v roli " 2 se perou a třetí se směje". Na dané situaci jedině vydělá. Buď na krachu Ruska, že tam vše za hubičku skoupí nebo v případě, že by Rusko uspělo, tak uvidí slabost Západu a dalším krokem bude obsazení Tchajwanu....

0 0
možnosti
LV

Pro Čínu je daleko zajímavějším partnerem bohatý Západ než chudé a zaostalé Rusko.

Čína může použít Rusko v Evropě jako obecního drába, ale pořád na tom bude z dlouhodobého hlediska tratit. Putin si bude nárokovat část Evropy pro sebe, čímž ji uvrhne do úpadku a zbytek Západu oslabí. Východní část Evropy je pořád levnou montovnou, Západ přijde o významné zdroje.

Čili zpět - pro Čínu je zajímavější partner bohatý Západ než chudé Rusko, i kdyby mělo své staronové hranice a satelity.

2 0
možnosti
Foto

Ukrajina bude demilitarizovaná, a nechápu proč. Pokud se tak stane obsadí ji Rusko a připoutá si ji k sobě a Ukrajina opět, tak jak v historii mnohokrát přijde o samostatnost..

0 0
možnosti
LV

Ukrajina bude demilitarizovaná, to je už dnes víceméně zřejmé. Ale pořád bude lepší, když její bezpečnost bude garantovat NATO ve spolupráci s Čínou, než Rusko.

Zdroj: https://vitha.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=784453

Nasadit na Ukrajinu modré přilby pod vlajkou OSN a společným velením mocností Západu (případně NATO) a Číny je mnohem jednodušší i akceptovatelnější než vést válku s Ruskem až do jeho úplné porážky. Ta by se totiž stala i naší úplnou porážkou. Čínu budou Putin i ruští občané respektovat. A pro Ukrajince bude rozhodně přijatelnější žít bez vlastní armády než nežít vůbec. Ostatně my a některé další země v NATO takhle prakticky žijeme už dvě desetiletí.

0 0
možnosti
Foto

Bezletová zóna nad Ukrajinou je věcí OSN a tam má pro veta Rusko.

0 0
možnosti
PN

Pane Vitho, aby RB OSN neco odsouhlasila, tak zadny z 5 stalych clenu nesmi byt proti. Jinymi slovy Rusko by muselo bud souhlasit s rezoluci samo proti sobe, nebo se alespon zdrzet hlasovani. A to stejne tak by musela souhlasit nebo alespon se zdrzet hlasovani Cina. To je nepravdepodobne, tedy je jiste, ze pripadnou rezoluci bude minimalne Rusko vetovat.

Neco jineho je tlak na na konec valky a tam Cina muze sehrat velmi pozitivni roli. Cina je velmi konzervativni spolecnost a nema rada zmeny. Tim padem ani valky.

1 0
možnosti
LV

Správně říkáte, že závisí na postoji Číny. Pokud se bude Čína stavět k bezletové zóně nad Ukrajinou pozitivně, jde pouze o technický, resp. právnický problém. Na ruském vetu pak bude pramálo záležet.

0 0
možnosti
Foto

Jenomže s čínským prezidentem dal nepochybně Putin pokec už na olympiádě. Sešli se tam tak pěkně sami, opuštění a odsuzovaní.... jistě si vzájemně rozumějí. Nedějejme si iluze. Asi by se do Uktajiny nepustil, kdyby necítil podporu zvenčí.

Jedině že by na tom Čína vydělala - pak by Rusy nakonec možná nepodpořila. Ale kdo ví....

0 0
možnosti
JZ

Čína se chová pragmaticky a není žádným věrným přítelem Ruska. Naopak má trvalý zájem o ruskou Sibiř, které stejně časem obsadí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.