Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I53v89a58n87a 46L22a77n41c31e

31. 7. 2022 11:50

Držet děti déle ve škole, to by bylo opravdu smutné. Hlavně v zimě a to ještě odpoledne musí udělat ukoly. Pro rodiče, kteří pracují, by to bylo velice nevýhodné. Dítě by bylo o hodinu navíc v družine????

1 0
možnosti
Foto

Přesně, jedna z bolestí, pozornost nadaným žákům! Pochopitelně karma.

0 0
možnosti

Myslím si, že by to mohlo mít krásné a pohodlné řešení. Začínat se bude v devět a ta hodina se prostě vypustí. Podle mě nebude nikomu chybět. A pokud by opravdu bylo nutné, aby počet hodin, po které jsou děti nuceni sedět zbytečně ve škole, zůstal zachován, tak mám také řešení. Školní rok má 10 měsíců, z toho přibližně 3 týdny tvoří prázdniny (2 dny na podzim, 5 dnů jarní, 1 den pololetní a velikonoční, 5 dní - letos bude jen těchto pět dní vánoční = 14 pracovních dnů).

Během roku je taky celkem 5 dnů svátku (mimo vánoce a velikonoce), které někdy padnou na pracovní den, někdy na sobotu a neděli. Je divné, že tyto hodiny někdy chybí a někdy ne. Je to celkem až 5 dnů * (6-7 hodin) důležité výuky, které buď jsou nebo nejsou.

A pak tu máme začátek a konec roku. Všichni víme, jak je to zejména v červnu se školou. Nejméně 14 dnů se fakticky jen simuluje výuka. V lepším případě jedou děti na výlet, jdou někam do muzea a podobně. Proč ne. Ale opět zjevně těcho 10 dnů * (6-7 hodin) výuky nikomu nechybí. V září je to období krapet kratší, třeba jen 3 dny, než se to celé rozjede do standardního rozvrhu.

Tak prostě zrušme 5 hodin týdně a začínejme na devátou a je to.

0 1
možnosti

Je zajímavé, jak je některým vše naprosto jasné, jak snadno a elegantně lze podle nich problémy řešit.

U nás začínáme v 7.00. Pokud bychom začali v 9.00, zrušili bychom každý den téměř 2,5 hodiny. To je nějakých 12 hodin týdně, tedy asi 1/3 týdenní hodinové dotace. Podle Vašeho doporučení bychom tedy museli zrušit všechny prázdniny a možná ještě přihodit pár pracovních sobot.

A jak byste řešil ten zásadnější problém, o kterém píšu? Dopravu?

1 0
možnosti

Ja kdyz si ctu clanky ma toto tema tak se divim jak lide co se pohybuji ve skolstvi nevidi, ze posunuti zacatku vyucovani o hodinu neznamena posunuti konce o hodinu. Tohle muze platit tak u deti na prvnim stupni, ale druhy stupen a stredni skoly budou posouvat vic jak o hodinu, protoze bude nutno vlozit pauzu na obed. A pokud se to neudela tak budou deti obedvat okolo 14:30 a to uz je hodne pozde.

0 0
možnosti

Ono to bude tím, že lidé, co se pohybují ve školství, zejména v tom učňovském, vědí, že oběd je okolo poledne (u nás například od 11.30 do 12.00), takže vyučování po obědě pokračuje již dnes. Nebo snad myslíte, že když se žáci učí do půl třetí, jak píšu, jedou to na jeden zátah bez oběda?

2 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.