Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

Asi jde ozacarovany kruh. Nevim, jestli lze nejakou komunikaci presvedcovat nekoho, kdo smysl nejakeho stavu veci jaksi uz ze zasady odmita akceptovat. Kdo se vyziva v protipozici vuci vlade a poradkum, toho jen nejaka vhodna komunikace ke zmene postoje asi neprimeje.

0 0
možnosti
JU

Souhlas, karma a jedinou připomínku bych měl stejnou jako níže pan Boháček. Někdy si říkám, že vrcholem inteligence je vymyslet věc, která je tak absurdní, že se nenajde nikdo, kdo by jí uvěřil. Třeba dneska...vlastně už je to včera jsem se "hádal" s ženskou, která tvrdila, že Bill Gates x let plánuje vyhubit polovinu světové populace pomocí vakcín, přičemž to měl prezentovat na nějaké věřejné (!) konferenci. Žádné argumenty nezabraly. Její reakce byla, že nic nevím a že to, že jsem ji označil za blázna, vypovídá více o mě než o ní...Další ženská zase věřila v uměle vytvořené zemětřesení v Turecku pomocí HAARPu jako pomstu za blokaci švédského vstupu do NATO a podobné nesmysly. Některé z těch nesmyslů už ani nejde dohledat, protože byly odstraněny, což je škoda, protože jsem chtěl odkazy použít v pokračování svého článku. Například poplašná zpráva o tom, jak NATO plánuje obětovat Polsko, Slovensko a ČR ve válce proti Rusku. Samozřejmě celý plán je přísně tajný, ale nějaký "Franta Vopršálek" ty informace všechny má do posledního detailu. No a když tyhle lidi nazvete dezoláty, tak jste špatní, protože oni mají větší přehled a hlavně nejsou ovce zpracované prozápadní propagandou...;-)

0 0
možnosti
JS

Kalousek byl poslední politik který dokázal říci i nepopularní věci. Dnes se každý politik bojí říct něco co bude pro lidi znamenat nějaké omezení a proto se hledají různé kulaté čtverce.

1 0
možnosti
Foto

Zdravím, Lumíre. To je velmi inteleigentní a souhlasímR^

0 1
možnosti
Foto

Asi si pod pojmem "dezinformace" představujete něco úplně jiného, než já a min. 4/5 této planety.:-)

2 0
možnosti
Foto

"Jediná obrana proti nim je vytvořit takové prostředí, které omezí množinu jejich uživatelů na minimum. "

Ano :)

"Základním předpokladem je systematická, logická a trvalá komunikace."

Nikoliv :)

Z jednoho prostého důvodu. Drtivá většina dezinformací je na iracionálním podkladu. V principu je to stejné, jako když zkoušíte věřícího člověka pomocí racionálních důkazů přesvědčit o tom, že Bůh neexistuje.

2 0
možnosti
LS

Bůch přece existuje.

1 0
možnosti
Foto

J68a59n 55C25i39b98u17l86k75a

21. 2. 2023 11:06

"dezinformace nejsou základem nějaké ucelené alternativní teorie"

Jasně. Ale není náhodou součástí technologie moci vytvořit jediný správný názor, podpořit jej fundovanými závěry systémových žurnalistů, analytiků, vědců a jiných veřejných komentátorů, kteří nechtějí být zavrženi mainstreamem, protože platí hypotéky?

Co si pamatuji, tak i Svobodná Evropa byla plná lží a v kontextu hlásané propagandy byly i její informace jen útržkovité a nesystematické, a hlavně velmi chabě ozdrojované. ..

2 0
možnosti

Kdo chce něco vysvětlovat, musí mít důvěru. Já vládě (této ani předchozím) nevěřín ani to, že je schopná dělat základní práci. Tudíž mě rozesměje, když po ní někdo požaduje, aby zvládala něco navíc.

Teoreticky s Vámi plně souhlasím. Ale prakticky to je výzva "ať je na světě mír"

0 1
možnosti
Foto

Tema dezinformaci je pouze umela kourova clona. Chleb a hry. Jen toho chleba je znatelne mene. :-/

1 0
možnosti
DK

Samozřejmě, dezinformace je nejsilnější podporou vzdoru...

1 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.