AK

Já bych řekl, že chybí logika.

Pokud něco funguje jen s pomocí dotací a znevýhodňováním konkurenčních zdrojů elektřiny (např. emisními povolenkami), pak to něco zřejmě samo o sobě není dost dobré.

K tomu není třeba být technik ani počítat buhvíco.

Stačí jen přemýšlet.

A až v roce 2030 skončí první solární tunel, budeme už tady mít další tunely?

MR

Trochu se vrátím k prvnímu blogu o páchnoucím benzínu. Na zemi dopadá dle stránek ČEZ 300W/m2. Nevím co mají na stránkách podvodníci z ČEZ, ale tok energie je 1400W/m2 a cca. 200W/m2 se "ztratí" v atmosféře. Elektrárna 10kWp zabere 30m2 - vážně ne. Doufám, že tomu, co učíte, aspoň trochu rozumíte.

JR

J74a22n 76R13á75ž

10. 4. 2024 11:57

Elektromobily pohání hlavně uhlí, plyn a jádro. Jen nepatrnou část zdroje jejich pohonu tvoří OZE.

Neb z čeho se v Evropě většinou vyrábí el.energie?

Foto

Jsem zvědav na ten popis úložišť. Zvlášť na rozbor jejich ekonomiky a celoroční dostupnosti elektřiny v prostředí napájeném jen OZE.

Foto

Panely se do nedávné doby v Evropě vyráběly. Jenže výroba v Evropě podléhá větší kontrole ze strany ekologie, bozp, nově třeba rovnoprávnosti žen a menšin. Náklady jsou vyšší jak na straně energií, tak pracovní síle. Možná, že by se evropský výrobce vešel do prodejní ceny dodavatelů elektráren, jen by z toho dodavatel neměl žádný zisk .

  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.