Napráším tě, jen to FIKne!

Víte, co to je: fcb59d83-2da5-5a7d-f491-7073-6ccca66b-ff? Nevíte? Nic si z toho nedělejte, já to do pátku taky nevěděl. Teď to vím a tak trochu mně to lechtá bránici. Bohužel spíš k slzám...

Je to FIK. Fiskalizační identifikační kód. To je to "číslo", které se vrátí každému, kdo svou transakci nahlásí na finančák prostřednictvím zařízení EET. "Číslo", které bude muset obsahovat každá účtenka při platbě "na dřevo".

Už vidím ty malé české bonzáčky, jak s jazykem v koutku ťukají řetězec znaků, aby zjistili, zda zelinář odnaproti, od kterého si právě koupili ředkvičku a dvě mrkve, nešidí a netiskne si na účtenky, co chce.

Už vidím to jejich nadšení, s jakým odhalí zločince a daňového podvodníka, až zjistí, že po nekonečném datlování mnohaznakového kódu doopravdy tato znaková sekvence není v databázi FÚ. Už vidím "nadšení" úředníků FÚ, kteří to budou muset řešit a kteří odhalí zpravidla jen to, že bonzáček nebyl schopen ani dodržet skutečný počet znaků kódu, natož jejich správné pořadí a syntaxi.

A což teprve účtenková loterie! Myslím, že ten, kdo dokáže bezchybně FIK opsat, má výhru prakticky jistou.

Tak hodně zdaru!

Autor: Lumír Vitha | sobota 29.10.2016 21:57 | karma článku: 25,83 | přečteno: 1294x