Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

jo a mimochodem, spoustal lidí, kteří tvrdí, že nevěří v boha, protože nemají důkazy jeho existence, tak věří v to, že náš vesmír vznikl při velkém třesku, který je snad ještě méně popsaný, než existence boha. Odkud se vzala hmota, proč došlo k třesku? Zatím platné  hypotézy jsou srovnatelné k tomu, jak lidé měli hypotézu, že země je placatá

1 3
možnosti
JT

Trovna Velky Tresk popisuje realitu verohodneji, nez nejaky bozi zasah

2 0
možnosti
JT

Buh neni axiom. Buh je pojem. Axiom muze byt nejake tvrzeni o Bohu. Treba ze neexistuje a nebo ze existuje.

0 0
možnosti
PH

To neřešte, když autor používá cokoli z matematiky, tak v tom má "hokej".

0 0
možnosti
VH

Kdyby se někdy náhodou našel důkaz existence Boha, tak by přestala existovat víra. Věřit můžete pouze něčemu, co není 100% dokázáno.

Opravdu je tak špatné něčemu věřit?

4 1
možnosti
VH

přirovnal bych to k víře v manželství, v to, že vám je partner věrný. Jakmile začnete hledat důkaz, tak nevěříte, víra je mrtvá. A je jedno s jakým výsledkem bude vaše pátrání. Svým hledáním důkazu, ověřováním, pouze dokazujete, že svému partnerovi nevěříte.

0 1
možnosti
ZB

Autor píše nesmysly, které zaslechl někde v kostele. Je to smutné, že ještě dnes jsou tací lidé, měl by více poslouchat papeže Františka.

1 1
možnosti
PH

Tak vzhledem k tomu, jak pracuje s matematikou, je to možná tak.

0 0
možnosti
JN

J85a16n 30N56o14v86á49k

5. 12. 2014 1:01

10/0 není problém. Kalkulačka vám to sice nespočte, ale každý ví, že je to nekonečno.

Ale 0/0 to je větší oříšek :-)

0 0
možnosti
Foto

0/0 je 9 a kdo bručí je medvěd!

0 0
možnosti

Správně autore!!! Hlavně je třeba bojovat proti evoluční ideologii. Je to lež a ohavnost a do křesťanství nepatří.  Jinak karma!R^R^R^

1 4
možnosti
PZ

Teda nejsem matematik, ale takhle z fleku mě napadá jen to, že dělení nulou je prostě jen lidský výmysl. U obyčejného příkladu 1 a 1 rovná se 2 se o pravdivosti můžeme přesvědčit jednoduše - spadne jedno jablko, pak druhé, a tak máme 2. Ale na dělení 0 mě nenapadá žádný takový příklad, řekla bych, že to  v přírodě neexistuje. Je to tudíž jen lidský výmysl a jako takový může být nedokonalý.

0 0
možnosti
Foto

V přírodě možná ne, ale v rovině ano... Směrnice přímky procházející počátkem a bodem (x,y) je y/x. Jaká je směrnice přímky procházející počátkem a bodem (0,1)? (já, vím - technicky není definovaná - ale když si představíte bod (a,1) a to "a" budete pomalu šoupat k nule, tak z toho leccos nahlédnete)

ps. teď mne napadla hrůzná představa: co když Bůh stvořil vesmír tak, že vzal vlašský ořech jednotkové hmotnosti a vydělil ho nulou? :-)

1 0
možnosti
JH

J72a15n 16H56l47e71d71í25k

4. 12. 2014 21:22

nula není absolutno, i rovnoběžky se v nekonečnu setkají, mnoho lidí je velmi chytrých, kteří umí abstrahovat, mnoho lidí je hloupých, kterým stačí sex a tráva. Kosmos není rovný, je ohebný a tvar mění a tam, kde končí nekonečno, tam  začíná pramen energie.  Čistá energie a základní zákon se nazývá Bůh, lidský mozek na to nestačí, proto mnohým plně stačí víra, jiným pivo a guláš.Když se zavíraly knihy života, jsem viděl mnoho pyšných i hodně vzdělaných pohanů, jak v slzách prosili o milost, v mžiku vše dostává jiný rozměr.

1 2
možnosti

Stejně tak jste tam mohl napsat

"Čistý a základní pramen se nazývá pivo. Lidský jazyk na jeho vychutnání nestačí, proto mnohým stačí voda, jiným víra a stará kniha"

a dávalo by to asi stejný smysl! ;-D

1 1
možnosti
Foto

já třeba věřím, že vesmír stvořil pulzující zelený gelový toroid.;-)

5 1
možnosti
OM

Taky tomu věřím. Jen o tom odstínu zelené mám jisté pochyby.

1 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.