Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

číslo dělené nulou se dle mě limitně blíží nekonečnu;-)

1 0
možnosti
MK

Ne, číslo dělené číslem, které se limitně blíží nule se limitně blíží k nekonečnu.

1 0
možnosti
Foto

Nulou dělit lze, ale musí se to umět. Na základní škole bych to rozhodně nedoporučil.

Co se Boha týče, nejlepší by bylo, kdyby si každý tu svou víru choval v srdci a nesnažil se o ní přesvědčit ostatní. Někdo věří v moudrého stařešinu na obláčku, někdo má raději celý tým specializovaných nadbytostí; někdo věří v kolektivní duši lidstva a někdo jiný zase v hypotetickou pátou sílu, která si sice sama sebe neuvědomuje, ale dokáže působit na naše životy. A někdo věří jen sám sobě.

Každému co jeho jest.

5 0
možnosti
JD

A umí to někdo (dělit nulou)?

0 0
možnosti
OL

Připustíme-li existenci boha jako něco nehmotného, mající absolutní vliv na vesmír, bude nás asi nejvíce zajímat, jakou povahu TO má. Tak třeba nějaké náboženství vychází z předpokladu, že TO je žárlivé, náladové, ale v základu dobré. To znamená, že při dodržování předpisů to nebude dělat problémy, ba co víc - přinášením obětin je TO možné naklonit a těšit se na pozitiva. Horší by to bylo, kdyby TO bylo zlé. Některá náboženství to myslím také řeší zaklínáním atd., nevím, snad satanismus se to snaží nějak využít, ale řekněme si, to by nebylo dobré a asi by to byl důvod k pesimismu. A jsou i jiné možnosti - TO může být lhostejné, nevypočitatelné, periodické, pravděpodobnostní atd. O něco v tomto směru se snaží další pavěda - astrologie. Některá náboženství si nemyslí, že bůh je jeden. Hinduisté mají Višnua pro sborku a Šivu pro rozborku.

0 0
možnosti
BT

jenže ani jedno náboženství ani jedna církev neví zda modlitba, oběť či něco podobného funguje ač mohou tvrdit že ano není to jisté

0 0
možnosti
Foto

když řeknu, že šach mat lze dát druhým tahem, pak mi to i šachový analfabet uvěří, protože mu to jasně dokážu. Když budu tvrdit, že 1+1=2...těžko to budu dokazovat, i kdybych měl super matematické vzdělání.:-)

0 0
možnosti

Neprve musíte definovat, co je to 1, co je to 2 a co je to +. Pak se to dá dokázat. To hlavní najdete např. na straně 379 knihy Principia Mathematica http://quod.lib.umich.edu/cgi/t/text/pageviewer-idx?c=umhistmath&cc=umhistmath&idno=aat3201.0001.001&frm=frameset&view=image&seq=401 :-) Není to snadné, ale jde to.

0 0
možnosti
Foto

diskuzi mám pročtenou...až do této chvíli jsem věřil, že 1+1=2

0 0
možnosti

Možná mi to nebudete věřit, ale v matematice se naprosto běžně uvažují i systémy, kde 1+1=0.

0 0
možnosti
Foto

Četl jsem kdysi v Katolických novinách článek, kde se psalo cosi o protestantech, a že jsou to naši bratří v Kristu a taky mají svou církev a jak je to krásné... ale že bohužel to není Ta Pravá Jediná Církev (rozuměj ŘKC) a nedá se nic dělat, ale s tou jejich spásou to bude všelijaké. :-) Připadalo mi to směšné a měl jsem silný pocit, že tihle kluci a holky tak docela nepochopili, co jim Ježíš Kristus - aspoň dle Bible - chtěl sdělit. Mám ten pocit dodnes, akorát obecně vůči všem náboženstvím a jejich "Pravdám".

0 0
možnosti
BT

jestli to nebude tím že jsou to jen lidi

2 0
možnosti
Foto

Dělit nulou lze, jen výsledek je neurčitý - nekonečno. Tento předpoklad byl zaveden pro úplnost. Nicméně numerická (počítačová) matematika si dovedla i s tímhle problémem poradit. A to např. při řešení velkého počtu rovnic o velkém počtu neznámých pomocí determinantů. Potíž je v tom, je-li determinant nulový a nelze jím dělit. Již ve staré programovatelné kalkulačce TI 58 byl program pro výpočet deseti rovnic o deseti neznámých. Trik spočíval v tom, že se místo nuly použilo dostatečně malé číslo, které stroj dokázal ještě zobrazit s tím, že ve výsledku vznikne zanedbatelná chyba. Kupodivu to funguje, našli jsme to i na netu.

Musí se na to hledět přes limity - tzn, nebereme nulu, ale číslo, které se k nule v limitě blíží - a hle, jde s tím pracovat.

1 0
možnosti
MK

Ale přesto to není nula, logické je vysvětlení s tím, že dělení je inverzní operace k záklaní operaci a to násobení a rovnice 0.x=b nemá řešení, pokud se b nemá rovnat nule.

Nicméně pokud dává teroii boha naroveň další teorii kterou člověk stvořil - číslům a operaci s nimi, pak se můžeme oprávněně ptát, k čemu nám je taková teorie, čísla nám jsou k tomu, abychom stavěli mosty, bůh nám je k ničemu, nepotřebujeme ho.

0 0
možnosti
BT

jako ateista musím konstatovat: velmi dobře napsáno

1 1
možnosti
NR

Pán Bůh Stvořitel je realnější než člověk, který byl Pánem Bohem stvořen, je realnější než stvořený vesmír. Vesmír pomine PÁN BŮH  zůstává.

1 0
možnosti

Bože, to jsou bláboly. Nemáte o matematice ani páru. To, že nulou nelze dělit je pouze důsledkem mnohem jednodušších axiomů a definic. Znamená to, že rovnice 0 krát x = 10 nemá řešení pro žádné x (celé, reálné, ...), což je samozřejmé.

A k otázce existence boha máte jen to, že předpokládáte, že bůh existuje! ;-D Bylo by to k smíchu, kdyby to nebylo k pláči. ;-(

6 1
možnosti
MK

Dobře jste ho utřel.

2 1
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.