Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

to že není v matematice dělení nulou definováno je sice pravda, ale také je to patřičně odůvodněno a dokázáno (jako vše ostatní v exaktních vědách).

Máte patřičně odůvodněného a dokázáno Boha?

4 0
možnosti
LV

Můžete mi prosím napsat odkazy na to "patřičné odůvodnění a dokázání"? Nějak jsem to nenašel, a to i přesto, že jsem diplomoval na katedře matematiky...

0 2
možnosti
DK

Matematici nulou mozna nedeli, ale my technici nulou delime bezne (byt jen v teoreticke rovine).

1 1
možnosti
JP

Muzete byt prosim konkretni? Myslite, ze vam vyjde nekonecno?

0 0
možnosti
JL

10 děleno ničím je 10, ne? To dá rozum, ne?

Pokud někdo zpochybňuje existenci Vyšší inteligence resp. tvůrce vesmíru - měl by odpovědět na otázky, z čeho, jak a proč vznikl tento vesmír, z čeho, jak a proč vznikl život, jak se samy utvořily molekuly DNA a třeba taky marginálně, co to je evoluce člověka - proč vývoj mysli lidstva akceleruje a proč člověk jako jediný živočich reflektuje sám sebe....Až na to odpoví, může se zamyslet nad existencí "Boha".

0 2
možnosti
Foto

Chybí vám primární matematické vzdělání: 10 : 0 není deset!!!

Rozum dá, že odpověď na ten příklad při zákonu zachování hmoty nemůže existovat.

I s takovými jsme nuceni diskutovat??? Už se nedivím vůbec tomu, kde jsme. Středula by nejraději vyplácel mzdy z nepráce a Libeňský dovede dělit nulou. Fuj, fuj, fuj!!! Rv

0 0
možnosti
JS

Skvěle napsáno R^

7 1
možnosti
TH

Nulou dělit nelze z jednoduchého důvodu a tím jsou grupy. Grupa se vyznačuje tím, že má nějaký soubor prvků a pak má nějakou operaci, kterou s prvky děláte. A pak má "základní" prvek... Pro grupu sčítání je takový prvek nula (jakýkoliv + tento prvek = ten jakýkoliv), pro násobení je to jednička (jednou něco je furt to něco)...

No....a hlavní věc takové grupy je, že ať uděláte jakýkoliv počet operací s prvky z ní, tak zůstanete stále v té grupě....a vzhledem k tomu, že nula do grupy násobení nepatří, tak se nedá nuly násobením ani dělením dosáhnout, a ani se takový prvek nedá využít k operacím násobení a dělení....

Teď si říkáte - ale nulakrát něco je nula - tak můžu násobení použít - no ale to už není v té grupě, ale zvlášť. 

Nejedná se o axiom, ale o použití lineární algebry :) Ale tak to jen na okraj, pro běžného člověka se to zdá být axiomem, i když to axiom není. No - ale stejně tak by se dalo koukat na toho Boha - pro někoho axiom, pro jiného může pocházet z něčeho zcela jiného :) I při hledání axiomů je tudíž třeba brát v potaz úroveň našeho vědění či nevědění o dané věci. S vyšším věděním se některé axiomy stávají jen věcmi založenými na důkazu vyplývajícím z jiného axiomu....v případě matematiky jsme dokázali již tyto axiomy posunout o kus dál, bude to tak někdy i s Bohem?

0 0
možnosti
LV

Pár poznámek: Nikde jsem nenapsal, že to, že nelze dělit nulou, je axiom. Dokonce jsem to dal do uvozovek, protože matematika neříká, že nelze dělit nulou, říká pouze, že řešení tohoto problému není definováno.

A dále - ani matematika, potažmo věda, ani Bůh nejsou nějaké jevy jdoucí mimo nás, u kterých musíme čekat, kdo je kam zase posune. My jsme jejich součástí a ony jsou zase součástí nás. Každý z nás může změnit náhled na matematiku, na vědu, na Boha. Proč čekat, až někdo napíše novou algebru či Bibli? Napište si svou, třeba zrovna ta Vaše je ta správná. Teprve čas ukáže, jak to je.

Víte, ona se často zaměňuje víra s modlářstvím. Bible je plná podobenství napsaných před skoro 2000 lety. Podobenství, kterým museli rozumět tehdejší lidé, s jejich úrovní poznání. Dnes jsme s poznáním někde daleko jinde - a ejhle! S trochou abstrakce ta podobenství fungují dál, i když ta vizualizace pokulhává. Podstatný je přeci jejich obsah! Ano, dnes může být poněkud úsměvné, když si přečtete v Bibli, jak Bůh tvořil svět. Ale těžko byste mohl chtít po dnešních lidech, aby si představili, že Bůh oddělil hmotu od vlnění. Co pak po tehdejších! A tak je to se vším :-) Já se omlouvám, musím jít psát bakalářku, ale občas nahlídnu. Hezký den!

2 1
možnosti
JT

Staci pridat jedno cislo a nulou delit lze. Rika se tomu kompaktifikace lokalne kompaktniho prostoru realnych cisel.

1 0
možnosti
LV

Dobře, kolik je tedy 10/0 (deset děleno nulou)?

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.