Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Kdyby se vám upálil syn a je jedno k vůli čemu, tak se na to díváte jinou optikou. On si své problémy vyřešil a vzal do hrobu, ale do smrti poznamenal své rodiče a sourozence. 68. rok byl soubojem několika skupin komunistů a veřejnost se do dění zapojila proti jejich vůli. Brežněv si nemohl dovolit, aby si jeden satelit v jeho zájmovém území dělal, co chtěl. Proto taky tzv. "západ" nezasáhl. Samozřejmě to USA věděli dopředu, měli dvě podmínky, ať se žádnému americkému občanovi nic nestane a ať rusi nepoužijí při zásahu jaderné zbraně.

8 2
možnosti
Foto

I36v40a25n 42M77a81r67e24k

19. 1. 2019 8:18

No nevím, neříká se zesnulému na poslední cestě "Odpočívej v pokoji a budiž Ti země lehká?". . . . . To neustálé "přihřívání si polívčičky" ať už jakékoli na tragoické smrti J.Palacha se mi zdá trochu zrůdné. ;-( Rv

11 2
možnosti
VS

A to si představte, že smrt Jana Husa je dokonce státním svátkem a polívčička je přihřívána každý rok. To je teprve zrůdnost, co?

4 1
možnosti
AT

Ano tak nějak to vnímám

6 1
možnosti
Foto

Problémem našeho národa je, že je hodně, kterým ta šlichta a klid k práci vyhovuje a budou to bránit za každou cenu.

Vám karma. R^

13 3
možnosti
Foto

Tak, i Vám přece ta šlichta a klid k práci před rokem 1989 vyhovoval.

Nebo jste snad něco podnikal?

5 5
možnosti
HV

Nevím, ale přijde mi, že to (takřka) orgasmické adorování J.Palacha jeho činu spíše škodí. Abychom se nedočkali nenávisti za to, že nebudeme provolávat sv.Palachovi sláva....

6 3
možnosti
MV

Prosím o ještě nějakou podobnou úvahu.

2 0
možnosti
PB

Naprosto výborně napsáno. Karma.

8 1
možnosti
MK

A to se mnoha lidem nelíbí. Možná se cítí vydíraní, Palachův čin považují za nůž na krku, cítí se připraveni o možnost volby.

Nebo si jen uvědomují, že opravdu jsou zbabělci, kolaboranti...

Zdroj: https://vitha.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=697024

RvRvVidím, že jste se neupálil, tedy nazdar zbabělče a kolaborante!!!

To je, lepšočlověče, hodně za čarou, házet všechny, kdož se v dobách normalizace systému postavili, do jednoho pytle s prospěcháři, kteří neodsoudili invazi vojsk v 68.

4 3
možnosti
LV

Obtížně se diskutuje s lidmi o textu, který ani nedočtou. A ještě hůř s těmi, kteří si z něj vyberou jen to, co se jim hodí.

Jen pro připomenutí:

Nikdo po nikom nechce, aby se upaloval. Jediné, co Palach chtěl, a v čem jeho odkaz přesahuje do dnešních dnů, je to, aby se lidi vzpamatovali.

Zdroj: https://vitha.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=697024

3 1
možnosti
SB

Váš blog má tu vadu, že si ho může každá strana vykládat po svém.

Ti, kteří tvrdí, že jdeme cestou směr Rusko, si mohou říkat, že varujete právě před tímhle, zatímco ti, kteří tvrdí, že posloucháme kdejaký nesmysl z Bruselu, si mohou říkat, že varujete právě před tím Bruselem.

3 2
možnosti
AT

To ale nebyla hlavní myšlenka blogu

0 0
možnosti
Foto

R^souhlasím -napsal jste to opravdu výstižněR^

je ale zajímavé jak mnozí hodnotí za hrdiny naopak Mašíny, kteří byli dokonce vyznamenání-oba případy však naznačují, že ti co mlčeli byli zbabělci-všichni mohli přece jako Mašínové zastřelit pár obyčejných lidí, kteří jen plnili svou povinnost-a všichni mohli utéct na západ-teda ti které by nestačil zastřelit někdo jiný-každopádně má v hodnocení té doby dost lidí poněkud schizoidní postoj:-/

2 1
možnosti
Foto

Vám se o těch Mašínech musí i zdát. Jenže máte tam chybu. Bratři Mašínové byli vyznamenání medailí premiéra Topolánka. To je ale soukromá záležitost. Žádné státní vyznamenání nedostali, pokud jím ovšem nemáte za zlé to od presidenta Beneše, které dostali za boj proti nacistické okupaci.

12 0
možnosti
Foto

Já to ale vnímám přesně naopak. Totiž že ta adorace, to vynášení do nebes, je jakousi sebeobranou proti vlastnímu pocitu zbabělosti. Že jsme nedokázali naplnit Palachovy touhy, pokud tedy za jeho činem stály opravdu nějaké vznešené touhy. Je totiž mnohem pohodlnější lkát a naříkat nad hrdinským činem, když my sami žádného hrdinství nejsme schopní. A to se nám pak hodí i čin, který je spíše aktem zoufalství, nebo nedospělého romantismu.

Osobně a napsal jsem to už mnohokrát, cítím velký smutek nad smrtí mladého člověka. Zbytečnou smrtí. A cítím smutek nad tím, že se sám dobrovolně připravil o možnost proti zlu komunismu bojovat. Náš národ přišel o bojovníka proti komunismu a jeho smrt nám nepřinesla kýžený výsledek.

13 3
možnosti
LV

Jen potvrzujete, že mám pravdu.

6 2
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.