Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:-)...........Celý život jsem pracoval v zemědělství, pamatuji dobu, kdy ještě na Státních statcích vedle traktorů pracovali i koně.

Celý vtip je v tom......je to kapitalismus.....zisk za každou cenu. Minimalizace, výkonné stroje, ušetření pracovní síly. Po sklizni se pole disky upraví, možná 10 cm do hloubky a seje se. Ochrana....herbicidy.

Za socialismu pamatuji.....poslední radlice na pluhu bývala o 20 cm hlouběji, aby rozrušila podzolovanou půdu a tak se voda dostala do půdního profilu. Dělaly se meliorace i ručně "štychary", kladly se drenážky, budovaly kontrolní šachtice, vody nadbývalo! Pak nastoupily drenážní stroje, což byl velký pokrok!

Čili...někde se stala chyba. Vrátit se ke zvýšeným nákladům za řádné hospodaření, které nebude ubližovat přírodě, ale......kdo to zaplatí, Už dnes nás válcují cizinci, kteří mají dvojnásobné dotace než naši zemědělci, dovozem levných potravin! !!

0 0
možnosti

Pro mě zajímavé psaní.

0 0
možnosti
Foto

Před lety se, tuším na Slovensku, vyskytl problém, kdy se podařilo v jedné lokalitě zlikvidovat dravé ptáky, neb byli (prý) příčinou úbytku drobné zvěře. A tak se rozmnožili hraboši a podobní hlodavci tak, že na pole se nedalo vjet, jak bylo rozryto norami.

0 0
možnosti

I v Číně se zadařilo! Na povel velkého kormidelníka se strana rozhodla vyhubit ptáky, protože ujídají zemědělské plodiny (zrní, víno apod).

Za pár let se dočkali hladomoru, protože se přemnožil hmyz, který ti zlí ptáci likvidovali a najednou ten hmyz neměl nepřítele ;-D;-D;-D.

0 0
možnosti

No, jsem kousek za Prahou. Ještě tu mezi "skladovými krabicemi" nějaká pole zbyla. Ale hluboká orba? Tu už jsme neviděli hodně dlouho. Prý mají zemědělci hlubokou orbu povinnost provádět jednou za čtyři roky.

Myslím, že staří sedláci se v hrobě obrací.

2 0
možnosti

Současný problém jsou myši!

Rozorali jste meze, chybí remízky, chybí stromky na mezích jako pozorovatelny poštolek a jiných predátorů myší... A tak chráníme myši. Nyní chceme hubit myši plošně a s nimi i jejich predátory. Až vyhubíme predátory, myši se rozmnoží. Co pak s tím?

Copak to nechat na přírodě? Zvýšené počty myší umožní rozmnožení jejich predátorů, kteří je budou hubit po další léta. Rozdrobit lány. Výsadba stromů na mezích.

Proč přírodě nepomáháme jinak než prostýmy hubícími zásahy do přírody?

2 0
možnosti

J72o30s34e86f 32M58i15k53i88n

14. 8. 2019 10:36

Meze jsou rozorány 70 let. Již 30 let se to mohlo demokraticky napravit. Mohu odpovědně říci, že intenzifikace zemědělství a výstavba za posledních cca 15-20 let poškodila půdu mnohem více než to, co se stalo za komunistů, na které se stále nadává

2 0
možnosti

Krásně shrnuté, jak by to mělo být, ale orba se opravdu v současnosti moc nenosí a do podmítnuté půdy se rovnou sejí ozimy.

2 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,45
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.