Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J24a15n 57H73u29r93k15a

15. 2. 2020 8:59

celý systém DPH odporuje zákonu o dvojím zdanění (spočítejte si co vše daníte od mzdy majetku nákupů) a snížení DPH navrch je to jen manévr obejít zákon o vyjímkách DPH EU...prostě daně pro daně za daně....no zkrátka Levá která má přinést zmatky a pokuty...a vo vo vo vo to de ne?

0 0
možnosti
Foto

A to se vsadím, že ještě ten lump hostinský Václav nemá na jídelním lístku koblihy...;-€;-D

1 0
možnosti
ZD

A přitom je má tak rád:-)

0 0
možnosti
LV

Děkuji všem za více i méně fundované příspěvky do diskuze.

Na vysvětlenou dodávám - ve svém blogu jsem poukázal na to, že snížení sazby DPH na pivo na 10, resp 15 procent z vyměřovacího základu se do ceny piva nepromítne tam, kde hospoda jede v režimu neplátce DPH. Hostinský totiž to pivo od dodavatele nakoupí stejně jako dosud s daní 21 % a celou částku včetně DPH si zaúčtuje jako uznatelný náklad. Jako neplátce daně pak svůj produkt prodává se svou marží bez DPH, takže nemá žádnou možnost zapracovat do ceny sníženou sazbu DPH.

Rady typu "Staň se tedy plátcem DPH" směřují k tomu, že by si hostinský přidělával administrativu nejméně tím, že by musel vést další evidenci, tentokrát DPH. Včetně kvartálních přiznání, kontrolních hlášení a dalších kontrol z FÚ. Což ho stojí čas a úsilí, které v drtivé většině není vyváženo úsporou financí, zejména s ohledem na to, že by měl cenu piva snížit. Kdo z těchto chytrých rádců by dělal více práce za méně peněz? Nikdo.

Ergo celá monstrakce se snížením ceny piva v důsledku jeho přeřazení do nižší sazby DPH je obyčejný humbuk, který pramení buď z toho, že Schillerová je absolutně neschopná domyslet elementární důsledky tohoto nesmyslu (a pak měla jít ihned od válu), a nebo je to další Márův PR majstrštyk, který počítá s tím, že je mezi námi dost nevzdělaných a závistivých lidí, schopných na tenhle primitivní špek skočit a v podzimních krajských volbách podpořit kandidáty ANO.

Obávám se, že správně je A i B...

6 0
možnosti
Foto

Karma, ale pozor, aby po tom vysvětlení vaše restaurace nedopadla stejně, jako restaurace stejného jména v Kladně.;-(

https://kladensky.denik.cz/zpravy_region/vichr-na-kladensku-polamane-stromy-utrhane-strechy-i-letajici-trampoliny-20200210.html

1 0
možnosti
JF

Pěkně napsáno. Babiš se Schillerovou se prsí, jak zařídili zlevnění piva. Babiš dokonce vyzývá hospodské, aby pivo zlevnili, protože on jim zařídil nižší DPH. A lidi, kteří nemají ani páru o rozdílech mezi plátci a neplátci DPH, se budou slev dožadovat. A když je nedostanou, budou hospodští za zloděje, kteří do toho firmě ANO hodili vidle. Babiš nasadí ublížený ksicht, že on to zařídil, ale ti zloději mu to hatí. A 30% ve volbách je zajištěných.

4 0
možnosti
ZD

Jednoduchá rada, která zaznívá i od jiných čtenářů. Staňte se plátcem DPH jako já, malý živnostník, který dělá sám na sebe a budete požívat aktuálních výhod. Není v tom problém.

1 1
možnosti
LV

Můžete mi prosím říci, v kakém oboru děláte sám na sebe?

2 0
možnosti

Možná je to jen další z fikaných způsobů, jak dokopat i neplatiče DPH k tomu, aby se k DPH dobrovolně přihlásili. Je to totiž jedna z vábniček, jak si přivydělat. Plátce DPH nakoupí pivo se vstupní DPH 21%, kterou si může odečíst, pivo nezlevní, protože k tomu ho nemůže nikdo nutit a výstupní DPH odvede ve výši 10%, takže na tom vydělá. Příští rok se ovšem tato výjimka zruší, ale plátci DPH už zůstanou.:-)

1 0
možnosti
LV

Stát se plátcem DPH přináší další administrativu, kterou musí někdo dělat. Takže ti hostinští jsou v pasti. A budou (pane Schmidte, povšimněte si prosím budoucího času) to řešit tak, že pivo nezlevní.

2 0
možnosti
JD

J66a85n 77D75v76o22r55a71k

10. 2. 2020 13:38

A to ještě říkali Ti v ANO , že snížení DPH u piva je kvůli zavedení EET u malých provozoven. Ty jsou skoro všechny na vesnicích a z velké většiny neplátci DPH. Komu pak snížili cenu piva? Velkým provozovatelům restaurací a hoteliérům, kteří jsou plátci DPH , ti ovšem cenu piva nesníží ani omylem.

1 0
možnosti
JS

Od určitého obratu plátcem DPH být musíte, ale u nižšího můžete, tam to záleží na vás, takže i ty malé hospody si mohou zažádat a stát se plátci DPH, nikdo jim v tom nebrání;-)

1 0
možnosti
PK

Změna je život a tak přejděte na vínko, ubude Vám starostí s pivním výčepem;-D;-D

0 0
možnosti
LV

Typická reakce demagoga. Ale co od Vás čekat, že, pane Korecký?

1 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.