Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejvíce kde co až ,,vrcholově a obětavě řeší" Ti, co jim stěrače stírají, světla svítí a klaxon houká, že. Zatím.;-)

0 0
možnosti
JS

V podstatě souhlas, ale trochu jste to smíchal něco jde hned - zrušit povolenky, dodávat energii přednostně do CZ, pozastavení kotlového teroru, znovuobnovení těžby uhlí. Ale výstavba dalších zdrojů je na delší dobu. Ještě k ceně phm, její výše je důležitá, protože se vše vozí sem tam a zcela jistě se to promítne do cen. Již brzy. Takže i tady může vláda konat hned - zrušení biosložky cca 2 kč v ceně, dočasné snížení spotřební daně atd. Zcela souhlasím, že je třeba ve všem zvýšit soběstačnost a postupně se závislosti na Rusku a nejen na něm, protože se nějaký problém může vyskytnout jinde, zbavit.

0 0
možnosti
LV

Zrušení bioslozky znamená zvýšení závislosti na dovozu ropy. To je přesně ten krok, který krritizujeme, Vy i já. Biosložku, alespoň do nafty, si umíme vyrobit sami.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

2 0
možnosti
MR

Problém je v tom, že naše media a bulvární televize, jejich mediální hvězdy si pozvou do vysílání politiky a tlačí na ně, aby řešili tenhle sociální problém, tam ten sociální problém, pak doslova řeknou, od čeho je zde stát, platíme si jej z daní ...

Druhý fenomén této doby je rozebírat za účasti různých odborníků aktuální děje a řešení, kde na to jsou i speciální pořady ... Tak že část populace má paky vymyté mozky ...

To co zde chybí, všem odborníkům, novinářům, ale i lidem je pohled ze strany státu, kde to není malá firma na jednu, pro jednu generaci, ale mamutí koncern typu WW, kde jsou myriády ekosystémů, vazeb a smluv – zákonů.

Politici pod tím to tlakem a tlakem, aby byli znovu zvolení, tak vyslyší a jdou na ruku, těm, jež budou plavat v každém režimu, a pro stát vlastně nevytváří hodnoty a budoucnost.

Tím zde vznikla vazba, dobře si toho je vědom Babiš, z které vlastně není úniku. Žije se čistě přítomností, bez ohledu na budoucnost, projídáme budoucnost svých dětí ...

Strach z toho, co vyvolalo dění kolem bankrotu Řecka je pryč, doba utahování opasků taky ... Dnes zde je vlastně generace, jež vyrostla v dostatku a za mocné podpory státu a rodičů a tuto realitu nezažili ...

Úplně se zde popřelo že jednou jsme nahoře a jednou zase dole ...

0 0
možnosti
JD

J14a94n 63D53o16u90š44e27k

8. 3. 2022 15:48

Říká se tomu kruh empatie. Prvně se starám o sebe a svou rodinu. Pak o blízké okolí jako je vesnice či město, stát a následně máme kapacity starat se o i ostatní. Pokud je cokoli v bližším kruhu v nepořádku, vzdálenější jsou pro mě méně důležité. Pravdou je, že kdokoli jedná obráceně má vážný problém.

Já nevím co mají lidé za problémy které musí řešit bezprostředně. některé může radikální zdražení pohonných hmot ohrozit existenčně.

A ne, my ve válce nejsme. Už vaše premisa je chybná.

2 5
možnosti
LV

To, že nestřílíme, neznamená, že nejsme ve válce. Znamená to jediné - zatím k nám fronta nedošla. A my musíme dělat vše proto, aby nikdy nedošla. Ale ekonomika ve válečném módu jede, ať si to připouštíme, nebo ne. Už jenom ty ceny benzínu tomu nasvědčují. Odstřihli jsme odbytiště našich výrobků. Teď zbývá ještě odstřihnout dodavatele energií.

5 0
možnosti
Foto

My ve válce zatím nejsme, tak asi nějaký smysl, tuto věc řešit, to má. Řešení je dvojí nebo kombinace obojího. Státní a tržní. Já bych byl pro kombinaci. Státním řešením by mělo být odstranění povinnosti biosložky v palivu a zrušení spotřební daně. Ostatní už bych nechal na tom trhu.

0 0
možnosti
LV

Proč byste odstraňoval biosložku? Jen odstranění biosložky, které je v naftě asi 10 %, nás ještě více uváže na dodávky ropy. Biosložka je to, co si umíme vyprodukovat sami.

2 0
možnosti
MV

Remcaj především ti, kterým jde hlavně o sebe. Sobci a ti méně mozkově zdatní. Už jsem o tom psal hned první neděli po agresi Ruska proti Ukrajině. A stále nechápu jediné- když je v Rusku tak dobře, jak někteří i zde tvrdí, proč se do této země neemigruje - proč se z ní pouze utíká? A proč bohatí Rusové nestaví domy kolem Kavkazu a jejich jachty nebrazdi Bajkal nebo Azovské moře? Zatím mi to žádný příznivec Ruska nebo Putina nezodpověděl. Po takových otázkach začne ticho...

Vám za text karma a pěknej den přeju.

8 0
možnosti
LV

Otázka :"Proč všichni utíkají z ráje, nikoliv do ráje?" se táhne jako červená nit celými dějinami SSSR, Ruska a jeho tehdejších satelitů. Odpověď na ni soudruzi nenašli dodnes.

Díky za podporu a hezký den!

3 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.