Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Slova té dámy jsou důkazem přesně toho, co já říkám:

Nemám strach z otevřených fanoušků Ruska. Těch je tak málo, že my, kteří podporujeme Ukrajinu, je v pohodě svým počtem převálcujeme a přehlasujeme.

Mám strach z těch, kteří s ruskou agresí proti Ukrajině sice nesouhlasí, ale považují to sice za něco špatného, avšak konec konců nepříliš podstatného a důležitého. Názorově mám sice blíže k nim než k zastáncům Ruska (protože oni přeci jenom i při té bídě svého názoru nejsou příznivci té agrese), ale považuji je za větší nebezpečí, jelikož těch prvních je nějakých sto tisíc v celé republice, zatímco těch druhých jsou miliony.

Známe to i z vlastní historie:

Když nás prodaly západní státy Hitlerovi, tak ve Francii a Velké Británii za to příslušní ministerští předsedové Daladier a Chamberlain sklidili ovace od většiny lidí. Mezi nimi bylo těch, kteří fandili Hitlerovi, naprosté minimum. Avšak zároveň mezi nimi byl obrovský spočet těch, kteří Hitlera sice nechtěli, ale na podpis dohody se dívali podobně slepičím pohledem, jako tato dáma na naši pomoc Ukrajině. Ti tomu napomohli ve svém součtu mnohem více než ta hrstka skutečných Hitelrováých fanoušků.

12 0
možnosti
Foto

Tohle jste napsal výborně. Bližší košile než kabát. Tohle je věc, na kterou demokracie a obecně západní společnost může dojet. Na příkladu Orbána je to skvěle vidět. Všichni by odsoudili Buč, ale jak jde o ně samotné, Viktor je frajer. Stará se o své lidi. To, že je Fidesz prolezlý korupcí není podstatné a pochopitelně řada dalších negativ. Hodně velké důvody k zamyšelní. Nemám obecně politiky příliš v lásce, ale ta jejich hroší kůže je pochopitelná, bez ní by to nešlo.

5 0
možnosti
MB

Vše kolem Ukrajinců v ČR? Doslova živá voda na mlýnek. Ideální téma xenofobů, ochránců lidu českého, vlastenců, a rádoby podpůrců postavení našeho zaměstnance. Covid už moc netáhne, arabští běženci prostě nejsou. Ukrajinci? Jsou. Dozvíme se něco o míse, o ujídání, o chlebíčku a vesších na téma - Sám mám málo ... :-)

5 0
možnosti
JD

J61a72n 39D79o91u98š21e93k

5. 4. 2022 7:43

Ale ono to tak je. Takový příliv uprchlíků bude stát víc než dokáží vydělat. Takže ano, ujídat z chlebíčka budou. Jenže co naplat. Nelze se k nim obrátit zády a lépe si uvědomit, že být civilizovaný člověk taky něco stojí.

2 1
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.