Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na rostoucích cenách benzínu mají největší podíl marže pumpařů a ne rostoucí ceny ropy či nedostatek PHM.

Určení správné (morální marže) je to stejné jako správně stanovit kolik procent už je lichva a kolik procent ještě lichva není.

Co se týká toho, že na Ukrajině se bojuje za nás, tak zde bych jenom podotknul, že pokud někdo tohle vysloví, tak nevěří tomu, že se za nás dokáže postavit NATO podle článku 5.

0 0
možnosti
Foto

Ceny benzínu především řešit nejde. Na trhu pohonných hmot existuje konkurenční prostředí. Zásah do ceny by tedy zkreslil informační hodnotu ceny a navíc způsobil:

- další výpadek příjmů státního rozpočtu,

- zpomalení reakce tržních sil na změněné podmínky,

- zkreslení navazujících cen.

Pokud něco opravdu stojí 100,- Kč za litr, někdo to zaplatit musí.

1 1
možnosti

Jste si jistý, že něco opravdu stojí tolik, kolik deklaruje prodejce ?

Jaké jsou ceny Čepra ?

;-)

1 0
možnosti

Ono ani tak nejde o cenu pohonných hmot na pumpách (pravda, přibude nezaměstnaných, protože se leckomu nevyplatí dojíždět za prací), ale o to, jak se to projeví na cenách potravin. Zemědělství stojí a padá s naftou. Takže, pokud ty ceny PH budou 100+, je třeba se připravit i na kilo chleba za100+ a podobně vše ostatní. Klidně si začněte všechny ceny násobit třema a inflace 10 procent bude jen vzpomínkou na dobu kdy bylo dobře.

4 0
možnosti

a bude Fialova drahota....;-)...v předvolebních debatách pan Fiala ukazoval cedule, že za Babiše zdražilo mlíko na 20 korun...jsem zvědavý, kam až to zdražování dosáhne teď :-/

1 0
možnosti

Nesouhlas Německa a několika dalších zemí EU se zákazem dovozu ruské ropy a plynu potvrzuje, že v klíčovém nástroji proti Moskvě zůstává Západ nejednotný. Zato nové členské státy EU se často vzájemně předbíhají, který z nich vyhlásí proti Rusku ještě tvrdší přístup.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-na-rusky-plyn-nesahat-nemci-ukazali-kde-konci-jejich-odhodlani-192574#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=bNbbAOuMgiW-202203081939&dop_id=192574&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

:-/

0 0
možnosti

Kdybyste nebyl odkazany na nekolikrat prezvejkane zpravy s chybama prekladatelu mohl byste pripadne psat i rozumneji.

Nejste nejak zpriznen s tou pani soudni prekladatelkou z nemciny a investigativni novinarkou co bez google translator nerozumi ani tomu Guten tag?

1 0
možnosti
Foto

Níže je diskuse, že jsme prý ve válce. Pchá. Já bych spíše řekl, že jsme až po uši v pacifismu a některým to stouplo až nad nos a zalykají se dojetím.

0 0
možnosti

Budme radi ze jeste je. Za valky byl jen pro lekare a nutne sluzby. Tata mel auto v garazi na spalkach.

A kdo ho potrebuje jiste zaplati rad i vyssi cenu.

Ja si jeste vzpominam, ze az do Zapotockeho menove reformy byl dvoji benzin a za dvoji cenu. Pro podniky byl levnejsi a cervene barveny.

A plicajti, vlastne esenbaci delali kontroly a odebirali vzorky z plovakove komory karburatoru.

0 0
možnosti
Foto

To všechno může zase být. A neříká se válka... asi jste s těma špalkama měl na mysli období druhé speciální operace, že?

0 0
možnosti
Foto

Náhrada nafty elektřinou, která se z části vyrábí spalováním plynu je cestou v kruhu.

0 0
možnosti

Velmi dobře napsáno. Mohu podepsat každé slovo.R^R^

1 0
možnosti

A to je život, jednou jsi nahoře, pak zas dole.

0 0
možnosti
Foto

Zelenskyj dnes prohlásil, že už dávno opustil myšlenku vstupu do NATO a o autonomii Doněcka a Luhanska chce jednat. Škoda, že s něčím takovým nepřišel ve chvíli, kdy změnil názor. Nemuselo se válčit a vést rozpravy, jak se obejít bez ruského plynu a ropy.

1 2
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.